Dinamo na maksimirskoj kaljuži bez velike igre slomio Osijek

Foto: GNK Dinamo/Facebook

DINAMO je na Maksimiru odradio svojevrsnu generalku pred gostovanje na Allianz Areni, Modri su svladali Osijek 4:1, ali gotovo ničim se u tom susretu nisu mogli spremiti za ono što ih čeka u utorak kod Bayerna.
 
Mamić odmorio niz nositelja igre
 
Štoviše, spremili su se ponajviše izostavljanjem pojedinaca s ovog susreta. Mamić je tako uspio odmoriti Ademija, Fernandesa, Pjacu i Benkovića, prisilni odmor imala je još nekolicina ozlijeđenih, a smanjenu minutažu dobili su na kraju Soudani, Pivarić i Machado.
 
U utorak ih čeka sasvom drugačija utakmica
 
U odnosu na danas, u utorak će tako gotovo sve biti drugačije. Prije svega, Zoran će na teren izvesti drugačiju momčad, u drugom sastavu, a vjerojatno i u drugom rasporedu. I nadati se samo može da će drugačija biti i igra.
 
Uvjeti će gotovo sigurno biti drugačiji jer je kiša toliko natopila inače dobar maksimirski travnjaka da se on kako je utakmica odmicala sve više pretvarao u kaljužu, pa je loptu bilo vrlo teško voditi. Također, Modre u Njemačkoj čeka nešto drugačija navijačka kulisa, nakon što su ih danas s tribina gledali tek rodbina i prijatelji, a ukupno se skupilo stotinjak promatrača.
 
Osijek više prijetio, Dinamo gotovo sve prilike realizirao
 
Može se uz dozu sarkazma reći da su se Modri za München pripremali jedino tako da su imali manje udaraca od protivnika danas, što ih vjerojano čeka i u utorak. Deset puta su pucali Osječani, sedam puta Zagrepčani, a posjed lopte je bio s omjerom 52-48 na strani domaćina.
 
Nije, dakle, tijekom 90 minuta aktualni prvak oduševio, ali jasno je da je to i zbog činjenice da nisu bili sasvim glavama u susretu, ali i zbog toga što su već u 17. minuti imali 2:0 i na neki način riješen susret.
 
Prvo je Mikulić darovao Hodžića, koji je bio neumoljiv, a onda je preko Pivarića i Soudanija sve servirano Henriquezu za povećanje vodstva. Novi nesigurni izlet Mikulića krajem poluvremena omogućio je Hodžiću da vrlo lijepim golom povisi na 3:0.
 
Osijek u nastavku zasluženo do pogotka
 
Nije to bilo možda realno stanje na semaforu s obzirom na viđeno, ali treba reći i da se Osijek razigrao tek kad je Dinamo kod 2:0 malo usporio. U drugom dijelu je tijekom gotovo svih 45 minuta bolji bio gost, ali Modri su opet zabili nakon prekida, a Osijek tek nakon što je danas sjajni Grgić došao u previše dobru poziciju da bi promašio. Dotad je, naime, Eduardo obranama izluđivao Slavonce i zapravo ga treba istaknui kao najsvjetliju točku danas, uz dvostrukog strijelca Hodžića.
 
Eduardo vrijedan spomena, ostalo za zaborav
 
Portugalski vratar je imao, dakle, najveće koristi od ove utakmice. Razbranio se i još malo podignuo u formi i bit će Mamiću potreban na ovakvoj razini u Münchenu ukoliko želi izbjeći poraz. 
 
Sve ostalo može slobodno što se Modrih tiče isprati kiša koja se nadvila nad Zagrebom, nakon što je bez stresa učvršćeno prvo mjesto Prve HNL.
 
Dinamo: Eduardo – Matel, Goncalo, Musa, Pivarić (od 46. Morris) – Machado (od 65. Gojak) – Soudani (od 46. Šovšić), Ćorić, Rog, Hodžić - Henriquez
 
Osijek: Mikulić – Matas, Lukić (od 46. Lesjak), Škorić, Špičić – Kurtović – Grgić, Anić (od 79. Mandić), Ugarković  Šorša, Perošević (od 63. Arsenić)
 
 
 

Standings provided by

 

Pročitajte više