Dinamo na pragu lanjskog uspjeha: "Želimo u Ligu prvaka!"

DINAMO je sinoć na Maksimiru odigrao možda i najbolju utakmicu pod vodstvom trenera Ante Čačića. Sheriff se u Moldaviju vratio sa četiri pogotka u mreži, a Modri nastavljaju put prema Ligi prvaka.

> Dinamo saznao potencijalne protivnike u play-offu: Cluj, Helsingborg, Maribor, AEL Limassol ili Kiyrat Shmona

> Čačić i dalje neporažen: Nitko nas nije pokolebao!

> Čačićeva zlatna srećka i maksimirska tvornica čokolade

> Navijači pokušali izbaciti Dinamo iz Europe, sudac im nije dao

> Dinamo će dočekati europski Božić!

Najbolji je u Dinamovoj ekipi bio Fatos Beqiraj koji je nastup okrunio novim pogotkom, drugim istom protivniku.

"Ušao sam u formu i stvarno se dobro osjećam. Najvažnije je da zabijamo i pobjeđujemo. Odigrali smo dobru utakmicu, dominirali svih 90 minuta i na kraju zasluženo prošli dalje", rekao je Beqiraj.

"Sljedeći krug? Nemam neku želju, ali želimo u Ligu prvaka. Osigurali smo Europsku ligu i time ostvarili cilj, ali želimo još jednom ući među najbolje momčadi Europe", dodao je Beqiraj.

Pljesak s tribina mamio je i kapetan Milan Badelj.

"Zasluženo smo pobijedili. Dobili smo ih 5:0 u dvije utakmice, to dovoljno govori. Trebamo se dobro odmoriti, pred nama su dva tjedna stanke od Europe, a onda novi ispit. Vjerujemo da možemo do Lige prvaka", kaže Badelj koji, čini se, Europu neće dočekati na Maksimiru. HSV je povisio ponudu i želi ga što prije dovesti, a Zdravko Mamić ipak bi ga htio zadržati do kraja kvalifikacija. Tko zna, možda još ponekom dobrom predstavom izmami koji milijun više...

Novi gol zabio je i hrvatski reprezentativni branič Domagoj Vida.

"Očito mi je sretan ovaj repić, ne mislim ga skidati", kaže praznovjerni Osječanin.

"Bili smo vrlo dobri u ovoj utakmici, zabili smo dva gola i mirno priveli susret kraju. Koga god izvučemo, možemo proći u Ligu prvaka", dodao je Vida.

U obranu se vratio i Josip Šimunić.

"Igrali smo dobro, ali možemo još bolje. Dominirali smo, bili mirni, stvorili dosta prilika i rano zabili. Morali su krenuti po gol i otvorio nam se prostor za još koji pogodak", komentirao je Joe.

Pročitajte više