Dinamo protiv Moldea: Ademi, Soudani, Pinto i Fernandes vrijede kao norveški prvak

Hestad, 39-godišnji kapetan Moldea.
Foto: Guliver Image/Getty Images

DINAMO će u trećem pretkolu Lige prvaka igrati protiv norveškog prvaka Moldea.
 
I dok je Dinamo u drugom pretkolu s ukupnih 4:1 izbacio luksemburšku Folu, Norvežani su bili za gol uvjerljiviji, te su s 5:1 nadigrali armenski Pjunik.
 
Dinamo ima tri puta skuplju momčad od sljedećeg suparnika prema Transfermarktu. Mamićevi izabranici vrijede 54,40 milijuna eura, dok Molde vrijedi samo 17,85 milijuna eura. Najskuplji nogometaš norveškog prvaka je Martin Linnes, koji vrijedi dva milijuna eura, 200 tisuća eura više od Vegarda Forrena.
 
S druge strane, čak jedanaest nogometaša Dinama više vrijedi od najskupljeg norveškog igrača, a Arijan Ademi, Hilal Soudani, Ivo Pinto i Junior Fernandes vrijede kao cijela momčad Moldea čiji je kapetan 39-godišnji Daniel Hestad.
 
Molde daleko od obrane naslova
 
Ove sezone u norveškom prvenstvu odigrano je već 17 kola, a Molde je daleko od obrane naslova. Aktualni prvak nalazi se na šestom mjestu s jedanaest bodova manje i utakmicom više od vodećeg Rosenborga.
 
Ima dvojicu norveških reprezentativaca
 
Molde, koji je osnovan još 1911. godine, ima dvojicu norveških reprezentativaca - Martina Linnesa i Vegarda Forrena, koji su se hrvatskim navijačima predstavili u norveškom debaklu na Maksimiru u kvalifikacijama za Euro (1:5).
 
Molde prije 16 godina igrao u grupnoj fazi
 
Najveći europskih uspjeh Moldea je iz sezone 1999/00 kada je klub igrao u grupnoj fazi Lige prvaka gdje su u skupini s Realom, Portom i Olympiacosom osvojili tri boda pobijedivši Grke na domaćem terenu.
 

 
Klub u kojem je mreže tresao i kojeg je vodio Solskjaer
 
Ono po čemu je Molde najpoznatiji u europskim okvirima je što je tamo igrao legendarni Ole Gunnar Solskjaer, koji je kasnije tri godine trenirao momčad. Solskjaer je momčad odveo do dva naslova prvaka.
 
Prva utakmica igra se na Maksimiru 28. ili 29. srpnja, a uzvrat je tjedan dana kasnije.
 

Pročitajte više