Dinamo spasio europsku sezonu: Pjaca slomio, Rog dokrajčio Folu

Foto: Hina

DINAMO je u Luksemburgu svladao Folu s 3:0 i prošao u treće pretkolo Lige prvaka.

Dinamo prošao s ukupnih 4:1

NOGOMETAŠI Dinama plasirali su se u treće pretkolo Lige prvaka nakon što u uzvratnom susretu u Luksemburgu svladali Folu Esch s 3:0. U prvom susretu u Zagrebu bilo je 1:1, pa je hrvatski prvak prošao s ukupnih 4:1. 
 
Dvostruki strijelac za Dinamo bio je Marko Pjaca (29, 40), a treći pogodak je postigao Marko Rog (75). Zagrebački sastav je Folu Esch izbacio i u pretkolu prije dvije godine, tada s ukupnih 6:0.
 
Prve prilike pripale Soudaniju, Fola propustila šokirati Modre u 25. minuti
 
Modri su u Luksemburgu skoro poveli na samom početku, kad je opasno pucao Soudani, a Alžirac je potom zaprijetio i u 15. minuti. Nije bilo dosadno niti na drugoj strani, Fola je, naime, imala veliku prigodu u 25. minuti, ali lopta je iznenadila Martina i on ju je iz blizine poslao pored gola.
 
Pjaca s dva gola u razmaku od 15 minuta prelomio susret
 
Četiri minute potom gosti su poveli. Machado je iz slobodnog udarca s desne strane poslao prizemnu povratnu loptu na 12 metara od gola, a Pjaca je snažnim i preciznim udarcem pospremio uz samu vratnicu.
 
U 40. je Pjaca zabio još jednom i potpuno prelomio susret. Ovaj put je dobio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, lijepo se oslobodio dvojice čuvara i potom pospremio loptu u suprotni kut domaćeg gola.

Otvaranje Fole u nastavku, Rog zaključio priču
 
Do kraja poluvremena skoro je zabio i Henriquez, a u nastavku se Fola malo i otvorila, pa je početkom drugog dijela pokušala u više navrata ugroziti Eduarda, ali bezuspješno. U 58. je Dinamo skoro zabio i treći gol, ali Matel je lošim dodavanjem upropastio sjajnu situaciju pred golom Hyma.
 
U 72. je Fernandes prošao vratara domaćina, ali mu je lopta pobjegla, a u 75. je Rog zaključio priču u Luksemburgu, pobjegao je obrani domaćina i mirno poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Hyma. U zadnjim minutama još je Pivarić bio blizu gola, ali njegov udarac je bio neprecizan.
 
U trećem pretkolu Dinamo će igrati protiv norveškog prvaka Moldea. Prvi susret na rasporedu je 28. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je tjedan potom u Norveškoj.
 
Fola: Hym - Martino, Klein, Martin, Kirch - Payal - Hadji, Ahmed, Dallevedove, Francoise - Hornuss
 
Dinamo: Eduardo - Šimunović, Sigali, Taravel - Matel, Ademi, Machado, Pivarić - Pjaca - Soudani (od 68. Fernandes), Henriquez (od 59.Rog)

 

Pročitajte više