Dinamovci oprez: Celtic se pojačao srpskim golgeterom, "Kraljem Segunde"

Foto: Guliver Image/Getty Images

STEFAN ŠĆEPOVIĆ napadač je srpske reprezentacije i novi adut posrnulog Celtica, koji ga je sat vremena prije kraja prijelaznog roka kupio od Sporting Gijona za tri milijuna eura.

Dinamu će u skupini Europa Lige prijetiti napadač koji ga je prije četiri godine u istoj fazi tog natjecanja spašavao svojim golom, ali tada je zabio za Club Brugge protiv PAOK-a.

Iako mlad (24), iza Šćepovića je već prilično međunarodno iskustvo, jer još kao "junior" bio je na posudbi u Sampdoriji, zatim je prešao u spomenti Brugge, pa Kotrijk. Slijedile su izraelske avanture (Hapoel Acre, Ashdod) i kratak povratak u domovinu (Partizan), a Šćepović je konačno golgetersku formu pronašao u drugoj španjolskoj ligi, gdje je prošle sezone briljirao u Sportingu iz Gijona.

"Kralj Segunde", tako su novinari prozvali napadača koji je u 39 nastupa zabio 23 gola, zbog čega su ga čitatelji Marce proglasili najboljim igračem prvog dijela sezone, a bio je uvršten i u idealnu momčad prvenstva.

Zanimljivo, Šćepović još jutros nije htio u Celtic, koji ga je žarko želio, nego je inzistirao na prelasku u Getafe, gdje bi igrao u Primeri. Ali, kako su mu pregovori s prvim izborom propali, vratio se Celticu, a u prvaku Škotske ni najmanje mu nisu zamjerali što su mu tek utješna opcija.

 

Pročitajte više