Dinamovci protiv filijale s mislima na Aalborg

Foto: Hina

LOKOMOTIVA i Dinamo u petak od 20:15 otvaraju drugo kolo Prve HNL, sudar je to aktualnog prvaka i njegove filijale. Jedni i drugi su s uvjerljivim pobjedama krenuli u prvenstvo, Dinamo je kod kuće svladao Slaven Belupo 4:0, a Lokosi su u Gradskom vrtu slavili nad Osijekom rezultatom 4:1.

Ovaj put će klub s Kajzerice biti domaćin na stadionu u Kranjčevićevoj, koji im je "dom" za ovu sezonu. "Tamo nam je puno ugodnije i ljepše se osjećamo. Manji je stadion sa postojećim krovom te navijanje odzvanja. igrali smo prijateljsku sa Zagrebom i bila je prava nogometna atmosfera", objasnio je selidbu trener Ivković.
 
Lokosi bez Mrzljaka i Mišića, oslanjaju se na kontranapade
 
Također, otkrio je da neće moći računati na lakše ozlijeđene Mrzljaka i Petra Mišića, ali ima plan za dolazak do bodova: "Naše snage su polukontre i kontre, jer imam takav tip igrača. Još nitko nije igrao tako da napadne Dinamo. Ja ću probati imitirati kolegu Pamića, da uz sličnu varijantu probamo prevariti protivnika. Kopačke na ruke."
 
U napadu se od prve minute očekuje Ante Budimir, koji je blizu transfera u St. Pauli, a eventualnim novim dobrim izdanjem, nakon dva gola Osijeku, mogao bi samo ubrzati dovršavanje pregovora.
 
Dosad su se ova dva kluba susretali 13 puta u sklopu Prve HNL, Dinamo je ubilježio 12 pobjeda, uz jedan remi, koji se dogodio prošlog proljeća. Ovaj put cilj Dinama otkrio je trener Zoran Mamić: "Utakmica kojom želimo nastaviti dobru seriju što znači da želimo dobiti bez da primimo gol."
 
Test Dinama pred Aalborg, očekuje se debi Wilsona
 
Modrima će to biti svojevrsni test za ogled s Aalborgom sljedeće srijede u sklopu trećeg pretkola Lige prvaka, trenutno je to najvažnija utakmicu sezone. Bit će stoga sigurno nekih rotacija u sastavu, neki će biti pošteđeni kako bi što odmorniji dočekali put u Dansku.
 
"Bit će sigurno promjena. Neki su umorni, neki se vraćaju, a neke želimo isprobati tako da će biti promjena", potvrdio je to Mamić, koji će biti bez Pivarića, uz one koji su ozlijeđeni još lani, a očekuje se i debi posljednje pristiglog pojačanja, napadača Wilsona Eduarda: "Dobit će određenu minutažu, a vidjet ćemo hoće li to biti od početka."
 
"Bilo bi jako dobro da na ovu utakmicu dođe što više gledatelja, koji sigurno neće požaliti što su dva sata odvojili za zagrebački nogometni derbi", poruka je Tomislava Ivkovića pred otvaranje drugog kola prvenstva.
 
Mogući sastavi:
 
Lokomotiva: Zelenika - Bartolec, prenga, Čalušić, Musa - Begonja, Šovšić, Pavičić - Doležal, Budimir, Pajač
 
Dinamo: Eduardo - Leko, Sigali, Šimunić, Ibanez - Ademi, Goncalo, Machado - Pjaca, Čop, Antolić
 

Pročitajte više