Djedica Burgos, najstariji debitant pobjednik nekog ATP turnira u Open eri

Foto: Guliver Image/Getty Images

VJEROJATNO su samo najzagriženiji poznavatelji tenisa i redoviti posjetitelji kladionica do jučer čuli za Victora Estrellu Burgosa, stanovitog 34-godišnjeg tenisača iz Dominikanske Republike, no on je pobjedom nad Felicianom Lopezom u finalu ATP turnira u Quitou ispisao povijest bijelog sporta.
 
Pobjedom u 6:2, 6:7, 7:6 postao je najstariji tenisač u Open eri koji je osvojio svoj prvi turnir.
Najbolji sportaš Dominikanske Republike također je postao prvi tenisač iz te države koji je ikad osvojio neki ATP turnir, a u ovoj godini je tek drugi tenisač poslije Jirija Veselyja (63. tenisač na svijetu), koji je posvojio neki ATP naslov, a da je rangiran slabije od 50 mjesta na svijetu (73. je tenisač svijeta).
 
Malo je nedostajalo da Estrella Burgos osvoji i duplu krunu u glavnom gradu Ekvadora, jer je u paru s Joaom Souzom igrao i finale parova, no bolji je bio njemački par Gero Kretschmer i Alexander Satschko. 
 
Naravno, Estrella Burgos je nakon pobjede u finalu bio presretan:
 
''Istina je da je za mene Quito poseban grad. Ovdje sam već osvajao neke Challengere, no ovo je nešto posve drugačije. Ovo je nešto posebno. Meč je bio za mene veoma težak, posebno nakon što sam izgubio drugi set u tie-breaku. Ipak, u trećem setu sam se smirio, i nisam dopustio da me nervoza košta pobjede'', rekao je ''veteran'' iz Dominikanske Republike.
 

Pročitajte više