Dodig izgubio u Monte Carlu, a Vekić kiša spasila u Kuala Lumpuru

Foto: Guliver Image/Getty Images

HVATSKI tenisač Ivan Dodig poražen je u 1. kolu ATP turnira u Monte Carlu od Španjolca Pabla Carreno Buste s 3:6, 3:6 za 64 minute igre.

Dodig nije dobro započeo zemljanu sezonu, izgubio je u Monte Carlu od 62. tenisača svijeta Buste, koji je u glavni turnir ušao kao "lucky loser". Neraspoloženi Dodig u meču nije došao do nijedne break-prilike, dok je svoj početni udarac izgubio triput, a gubljene servisa kod 3:4 u drugom setu značio je i gubitak meča.
 
U ponedjeljak je u Monte Carlu ispao i Ivo Karlović, pa je ostao samo Marin Čilić, koji u prvom kolu za protivnika ima Australca hrvatskih korijena Marinka Matoševića, također "lucky losera" jer je nastup otkazao Španjolac Fernando Verdasco.
 
 Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić pobijedila je u 1. kolu WTA turnira u Kuala Lumpuru Tajvanku Yung-Jan Chan s 3:6, 6:4, 6:1 zahvaljujući velikom preokretu nakon dugotrajnog prekida zbog kiše.
 
Vekić je gubila s 3:6, 1:3 u trenutku kada je kiša prekinula susret, a nakon poduže stanke na teren je izašla neka druga Donna. Sedamnaestogodišnja Osječanka je u nastavku izgubila samo dva gema i ubilježila veliku pobjedu. Vekić je sedma nositeljica turnira, a u 2. kolu je čeka dvoboj s Čehinjom Kristinom Pliskovom, 139. na WTA listi.
 
Ranije se u Kuala Lumpuru Ana Vrljić oprostila od turnira ispadanjem u prvom kolu od Kineskinje Ying-Ying Duan s 3:6, 2:6.

Pročitajte više