Đoković nahvalio Ćorića: "Veliki je borac, podsjeća me na mene"

Foto: Hina, Facebook

BORNA ĆORIĆ iznenadio je Španjolca Tommyja Robreda u drugom kolu Roland Garrosa pobjedom 7:5, 3:6, 6:2, 4:6, 6:4.
 
Pobjeda 18-godišnjeg hrvatskog tenisača protiv iskusnog zemljaša jedna je od priča dana u Parizu, a Bornu je nakon velikog meča još jednom nahvalio Novak Đoković.
 
"Sviđa mi se Ćorić i način na koji ulazi u mečeve. Ima jako zrelo razmišljanje za jednog 18-godišnjaka. Trenirao sam s njim dosta u posljednjih nekoliko mjeseci i podsjeća me na mene u tim godinama", rekao je najbolji tenisač svijeta.
 
 
 
Borna je svoj talent na velikoj sceni pokazao osvajanjem juniorskog US Opena, a potom je krajem 2014. godine u Baselu pobijedio Rafaela Nadala, jednog od svojih idola. Prošlu godinu završio je kao najmlađi tenisač među 100 najboljih, a zatim je u Dubaiju ove godine ponovno oduševio svijet kada je izborio polufinale velikom pobjedom protiv Andyja Murraya.
 
"Ćorić je veliki borac, dobar je s osnovne crte i iz bekenda i iz forhenda. Popravio je i servis, koliko vidim. Ima veoma profesionalan pristup, ne samo prema mečevima, već i prema teniskom životu. Drago mi je to vidjeti jer to nije česta pojava", dodao je Đoković.
 
Srpski tenisač i Ćorić mogu se na Roland Garrosu sastati u četvrtfinalu, ali bi prije toga Borna morao preskočiti Amerikanca Jacka Socka i deveterostrukog osvajača pariškog turnira Španjolca Rafaela Nadala.
 

Pročitajte više