Donna Vekić poručila Britancima: Ne želim igrati za vas, ponosna sam što sam Hrvatica!

Foto: Guliver Images/Getty Images

DONNA VEKIĆ rastužila je Veliku Britaniju. Mladoj Hrvatici ponuđeno je da nastupa pod britanskom zastavom, ali 17-godišnja Osječanka im je poručila.

"Volim svoju Hrvatsku i igranje za Veliku Britaniju više nije opcija. Možda sam u prošlosti bila sklona toj ideji, jer mi je i Britanija vrlo draga, ali rođena sam u Hrvatskoj i volim svoju zemlju", rekla je Vekić.

Hrvatska joj ne može ponuditi idealne uvjete, a Donna nije jedina sportašica koja se mora baviti tom tematikom. Sjetimo se samo Blanke Vlašić, Sandre Perković, Kostelića, pa čak i Jakova Faka koji je zbog uvjeta sreću odlučio potražiti u susjednoj Sloveniji. Vekić se, stoga, priprema u Londonu, a na slabije uvjete u Hrvatskoj gleda kao na nešto pozitivno.

"Ljudi se u Hrvatskoj često pitaju što bi sve naši sportaši mogli ostvariti da imaju idealne uvjete, ali tko zna, možda bi nam to oduzelo onu dodatnu glad za uspjehom", rekla je Vekić za Daily Mail.

"Donna može biti TOP 10 igračica"

O karijeri mlade Hrvatice brine se David Felgate, koji je godinama radio s Timom Henmanom.

"Donna je možda bolji talent nego Tim, ali to ništa ne znači jer se ona mora dokazati na terenu. Njezine prednosti su servis i forhend, ali posebno bih istaknuo glavu i srce. Uvijek sam bio realan, ali nakon ovih posljednjih rezultata uvjeren sam da Donna može ući među TOP 10", rekao je Felgate.

Pročitajte više