Dortmund je favorit protiv Mandžukićeva Wolfsburga

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Kalkuliranje Dortmunda nakon vodstva i već viđena tri boda protiv Stuttgarta im se osvetilo. Čak niti dar sa neba i fenomenalni gol Perišića nakon kornera kada je gotovo rasparao mrežu golmana Stuttgarta nije bio dovoljan za sva tri boda. Neviđeni triler i nesretni nesporazum Hummelsa i Schmelzera u posljednjim sekundama utakmice će ih možda koštati obrane naslova.

Bodovna razlika u odnosu na Bayern je sada svega tri boda što je na prema ranijih sedam strašno malo, pogotovo ako se uzme u obzir da Bayern trenutno ima bolju gol razliku za 7 golova. Sljedeće kolo koje se igra već u srijedu kada na Westfalen dolazi upravo Bayern, vrlo vjerojatno će dati odgovor na pitanje tko će biti prvak. Ukoliko i Dortmund i Bayern u taj meč uđu sa ovom bodovnom razlikom, a recimo Bayern dobije taj meč, Bavarci će do kraja prvenstva teško ispustiti bodove bilo gdje. Zbog toga ova utakmica za Dortmund ima izuzetno značenje. Pobjedom u ovom meču bi se održala postojeća razlika, a sve manje bi bilo pogubno uzimajući u obzir da će Bayern u ovom kolu jako teško ostati bez tri boda jer na Allianz Areni dočekuje Augsburg, iako će protiv sebe imati ekipu koja se srčano bori da ostane u ligi i koja igra jako dobro u posljednje vrijeme.

Klopp će vrlo vjerojatno nešto promijeniti. Po prognozama oko sastava, koje naravno ne moraju biti točne, moguće je da će Groskreuz i Kehl ustupiti svoja mjesta Benderu i Perišiću u odnosu na meč protiv Stuttgarta. Ovih dana se uveliko piše o mogućem povratku na teren vec dugo ozlijeđenog idola Dortmunda Maria Gotze-a. On već trenira i navodno je spreman, ali za sada radi odvojeno od ekipe što je jasan znak da on za Wolfsburg još nije spreman. Vjerojatnija opcija, mada neplanirana, je da će dobiti priliku pokazati koliko je uopće spreman u utakmici amaterske momčadi protiv Kolna. Puno je tu nagađanja, a prava slika će se znati pred početak ovih mečeva.

Magath je u finišu prvenstva konačno pronašao sastav koji donosi rezultate. Gomila igrača koje je imao na raspolaganju nakon velike zimske kupovine kao da je iskusnog lisca dovela u situaciju da luta i traži pravu kombinaciju. Da je uspio svjedoče posljednji rezultati na kojima je Wolfsburg djelovao vrlo dobro. Vezale su se 4 pobjede kojima su se uključili u borbu za Europu sljedeće sezone. U posljednjoj utakmici kada su gostovali nesretnoj Herthi imali su više sreće nego pameti jer ono što su promašivali igrači iz Berlina je za vjerovali ili ne. Posebno se u tim akcijama isticao Ramos koji je igrao kao da je pijan. Lasoga je imao legendarni promašaj na prazan gol. Igra Wolfsburga na ofsajd zamke je u puno slučajeva jednostavno morala biti kažnjena, a samo zahvaljujući ogromnoj nespretnosti igrača Herthe i totalnoj neznalici pomoćnom sucu koji je u nekoliko navrata prekidao čiste situacije, Wolfsburg nije primio par golova. Za ovu utakmicu Magath nema izostanaka igrača koji su mu nastupali u posljednje vrijeme. Prvi igrač ekipe u zadnje vrijeme je omaleni Dejegah koji izrasta u pravog lidera.

BetPlace.net preporučuje:


Dortmund sebi nije ostavio izbor pred ovaj dvoboj nakon žestokog kiksa prošlog petka. Bodovi iz ovog meča se moraju uzeti želi li se u duel protiv najljućeg rivala Bayerna ući koliko toliko mirno. Ukoliko Magath ponovo bude igrao varijantu sa ofsajd zamkama, tada ne bi trebao imati sreće kao s nesposobnim napadačima Herthe. Pobjeda Dortmunda.

Pročitajte više