Dos Santos: Zaboravio sam tko je Overeem, on me više ne zanima!

Foto: Fightsite

JUNIOR DOS SANTOS naporno se priprema za meč protiv Marka Hunta koji će se održati na UFC-u 160, a to je ipak borba koja bi mu dugoročno mogla usmjeriti karijeru. Pobijedi li Hunta, gotovo sigurno ga do kraja godine čeka prilika da vrati pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji u svoje vlasništvo, a bude li poražen, do meča za titulu neće ponovno doći najmanje godinu dana.

Popularni Brazilac otkrio je da mu je poraz koji je pretrpio u meču protiv Caina Velasqueza poprilično otvorio oči te da su mu neke stvari sada znatno jasnije, pogotovo kad je u pitanju taktika za borbu.

"Treba se pripremiti kvalitetno za sve dijelove borbe, a ja sam sada sve samouvjereniji i kad je u pitanju jiu jitsu. Neću se bojati preseliti borbu u parter i možda tražiti pobjedu zahvatom. U meču protiv Caina ja sam forsirao stojku, ali ovo je ipak MMA, potrebno je koristiti također BJJ i hrvanje. Nakon tog meča sve mi je jasnije, kad je takav borac s druge strane treba jednostavno iskoristiti sva moguća oružja", rekao je Junior.

MMA fanovi bili su iznimno razočarani kada su saznali da je po drugi puta otpala planirana borba između Juniora i Alistaira Overeema, a čini se da se Dos Santos nema previše namjeru zamarati tom temom.

"Overeem je smiješan, to je samo jedan od boraca koji puno pričaju, a meni je svejedno s kime se borim. Bez obzira koga mi UFC da kao protivnika, ja idem na pobjedu. Na Overeema sam zaboravio, on više nije moj protivnik i ne zanima me. Tu je sada Mark Hunt koji uvijek pruži odličan nastup i bit će to jako dobar meč za gledatelje", dodao je Dos Santos.

Pročitajte više