Dule Savić: Šuker radi na tome da se srpskoj himni plješće na Maksimiru

TRENERSKI skup u Splitu privukao je mnoge nogometne legende iz regije, bivše igrače i aktualne trenere. Hrvatski izbornik Igor Štimac i predsjednik nogometnog saveza Davor Šuker susreli su se s bivšim suigračima, a s kolegama iz susjednih zemalja razgovarali su o aktualnim temama.

Štimac: Ja pričam previše, a Šuker gotovo ništa. Sjajna smo kombinacija

> Šuker dijeli packe: Netko se malo zaigrao, prema Srbiji moramo pokazati respekt

> Srbi o Štimčevoj ideji: Gotovina na Maksimiru je skandalozna provokacija koju prijavljujemo Uefi!

Jedan od najvećih napadača Crvene zvezde i jugoslavenskog nogometa popularni Dule Savić za srpski Alo otkrio je o čemu je razgovarao sa Šukerom i Štimcem.

"Uglavnom smo pričali o nogometu. Nismo se dotakli Gotovine, Markača niti bilo čega drugog. Iskreno, nisam ni osjetio euforiju zbog oslobađanja generala", odgovorio je Savić na pitanje o detaljima razgovora.

"Šuker mi je rekao da radi na tome da se srpskoj himni plješće prije utakmice i da na Maksimiru bude nogometna atmosfera. Nitko ne želi biti kažnjen od strane FIFA-e i UEFA-e", rekao je Savić i dodao:

"Što se tiče Štimca, ne želim davati značaj njegovom pozivu za Gotovinu i Markača da izvedu početni udarac. To se sigurno neće dogoditi jer utakmicu organizira Šuker, a dobro znam kakav je on čovjek".

Prvi čovjek hrvatskog nogometa ovih je dana zaoštrio retoriku po pitanju generala. U općoj euforiji HNS je preko službenih stranica najavio dolazak generala na utakmicu sa Srbijom, a Štimac je "spomenuo" izvođenje početnog udarca, što je izazvalo bijes s one strane Dunava, a FSS je najavio žalbu UEFA-i. Šuker se brzo snašao pa je opalio po izborniku zbog dugog jezika i najavio da će ga ukoriti zbog rušenja ugleda i dizanja tenzija.

Pročitajte više