Duncan preskočio Chamberlaina i osigurao Spursima treću pobjedu nad Memphisom!

Foto: Getty Images/Guliver Images

SAN ANTONIO SPURSI slavili su protiv Memphisa sa 104:93 te su poveli s 3:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Memphis je odlično otvorio susret te je dobio prvu četvrtinu, ali trener Spursa Gregg Popovich uspio je konsolidirati svoje redove. U drugoj četvrtini proradila je trojka Tony Parker, Tim Duncan i Manu Ginobili, a Spursi su na odmor otišli sa samo četiri koša zaostatka.

U nastavku utakmice Memphis je ubacio u višu brzinu te je poveo sa 61:52, ali Spursi u tom periodu rade seriju 8-0 i treću četvrtinu zatvaraju s košem zaostatka.

U posljednjoj četvrtini Spursi su dostigli Memphis (86:86), pa je utakmica otišla u produžetke. Međutim, tada je na scenu stupio Duncan koji je ubacio sedam poena te je ostvario 144. "double double". Duncan je tako preskočio Wilta Chamberlaina na vječnoj ljestvici i smjestio se iza Magica Johnsona.

Duncan je utakmicu završio s 24 poena i 10 skokova, Parker je postigao 26 poena, dok je Ginobili nadodao 19 koševa. S druge strane, Conley je bio najefikasniji u redovima Memphisa sa 20 postignutih poena.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Pročitajte više