Dunne: Znam da će mi biti teško čuvati Jelavića

RICHARD DUNNE, 32-godišnji komandant irske obrane, bit će zadužen za čuvanje Nikice Jelavića iduće nedjelje na Stadionu Mejski u Poznanju.

"Redovito sam ga gledao u emisijama tipa Gol ili Utakmica dana. Stalno se isticao", rekao je iskusni branič Aston Ville i dodao:

"Zabijao je puno golova i za Rangerse. Svestran je napadač i ima pregršt aduta, a posebno je jako dobar u zraku. Sasvim je sigurno, načinom na koji igra, izuzetno samopouzdan. Očito je pun motivacije za odigrati veliki turnir."

Dunne je izjavio da je najopasniji hrvatski nogometaš ipak Luka Modrić, ali i odlučno kazao:

"Nećemo se previše zamarati individualnim kvalitetama hrvatskih nogometaša. Naš izbornik dobro zna odakle prijete opasnosti i zasigurno će nas znati organizirati. "Sasvim će sigurno znati gdje moramo stajati i što moramo raditi da bismo što efikasnije onemogućili naše suparnike na Euru. Jasno da je Modrić dobar. Mogli smo se u to uvjeriti gledajući Premiership iz tjedna u tjedan. Ukoliko mu date prostora, Modrić će vam uvijek složiti nepriliku", pohvalio je Dunne veznjaka naše reprezentacije i dodao da i ostale momčadi iz skupine C imaju igrače poput Modrića:

"Španjolska i Italija također u svojim redovima imaju igrače poput Modrića, pa i više takvih, igrače koji mogu i asistirati i zabiti. Bit će nam, znamo to, jako teško."

Pročitajte više