Duut prijeti Jurkoviću: Past ćeš u Zagrebu!

Foto: Fightsite

IGOR JURKOVIĆ će 8.ožujka drugi put u karijeri nastupiti u zagrebačkoj Areni, baš kao i njegov protivnik na Glory 14 Zagreb borilačkom spektaklu, Nizozemac Michael Duut. Obojica udarača su u posljednjim mečevima teško poraženi pa ovaj dvoboj ima dodatnu težinu, ali se radi i o dodatnom motivu za obojicu. Doduše, "Istarskom ratniku" i ne treba posebna dodatna motivacija jer Jurković u svaki meč ide sa "110 posto".

No, ovaj put mora biti itekako pažljiv jer mladi Michael Duut sigurno nije "mačji kašalj". Radi se o borcu koji je prošle godine gotovo nokautirao Tyronea Sponga što je samo po sebi sjajna referenca. Na kraju je taj meč izgubio, ali sama činjenica da je na pod poslao "Kralja ringa" je veliki uskličnik za Igora i njegov tim.

U ekskluzivnom razgovoru za Fight Site, Michael Duut je najavio svoj drugi nastup u Zagrebu. Podsjećamo, Nizozemca smo prvi put gledali 2012. na Cro Cop Final Fightu kada je deklasirao Srbina Stefana Jelića.

"Pobijedit ću Igora Jurkovića", odmah je na startu s puno samopouzdanja najavio Duut.

Što se dogodilo u posljednja dva dvoboja koja ste izgubili prekidom?

"Čista sreća, odnosno nedostatak sreće za mene. Bit će bolje u Zagrebu."

Gotovo ste nokautirali Tyronea Sponga na Gloryjevom turniru do 95 kilograma 2013. godine. Možete li se prisjetiti toga?

"Dobro sam ga pogodio, no kasnije je on mene isto tako dobro pogodio. Na kraju je imao više sreće, ali priznajem da je te večeri bio bolji borac."

Obojica ste nokauteri tako da će vrlo vjerojatno netko završiti na podu u meču protiv Jurkovića?

"To će biti on. Toliko sam gladan mečeva i pobjeda da nema nikakve šanse. On će biti taj koji će pasti."

Već ste nastupili u Zagrebu na Cro Cop Final Fightu 2012. godine. Pobijedili ste Stefana Jelića...

"Bila je to dobra borba. Stefan se pokazao kao čvrst protivnik. Nekoliko puta sam ga dobro pogodio, no ostao je na nogama. To morate poštovati."

Kakve uspomene nosite iz Zagreba?

"Vrlo vrlo dobra priredba moram priznati. Volim Hrvatsku i volim njezine ljude, kao i sjajnu publiku tamo. Taj event je bio odličan i kvalitetno organiziran. Jedva čekam ponovno se vratiti u Zagreb."

Koja je vaša najdraža pobjeda u karijeri?

"Još uvijek se nije dogodila. Sve pobjede koje sam ostvario su mi vrlo drage", zaključio je Nizozemac.

Pročitajte više