Duvnjak je najbolji rukometaš svijeta u 2013.!

Foto: Guliver Image/Getty Images

DOMAGOJA DUVNJAKA je IHF proglasio najboljim rukometašem svijeta u prošloj godini.

Najbolji igrač hrvatske reprezentacije, najbolji igrač Bundeslige i član idealne momčadi na aktualnom EP-u, slavio je u žestokoj konkurenciji Arpada Šterbika, Daniela Narcissea, Mikkela Hansena i Filipa Jiche.

"Predivan je osjećaj biti njabolji rukometaš svijeta, ali ostaje gorčina nakon poraza od Španjolske u borbi za broncu na EP. Zahvaljujem svim navijačima, suigračima u reprezentaciji i klubu, te trenerima. Ali ovo nije vrhunac karijere, to će biti zlato na velikom natjecanju s reprezentacijom." poručio je Duvnjak po proglašenju za najboljeg rukometaša svijeta u prošloj godini, odmah nakon poraza Hrvatske od Španjolske u utakmici za brončanu medalju na Europskom prvenstvu.

Duvnjak je igrač HSV-a, ali na kraju sezone prelazi u Kiel.

Od hrvatskih igrača, Ivano Balić nagradu za najboljeg rukometaša svijeta osvojio je 2003. i 2006. godine.

U ženskoj konkurenciji najboljom je u 2013. proglašena Srpkinja Andrea Lekić. U konkurenciji su bile i Katarina Bulatović, Anita Görbicz, Heidi Löke i Katrine Lunde-Haraldsen.

 

Index sport zbog vas je i na Facebooku. Imamo više od 141 milijun razloga da i dalje budemo odgovorni i beskompromisni. Slobodno kritizirajte i hvalite, ali prije svega - podijelite s nama ono što smatrate bitnim, jer ništa nas ne pokreće bolje od velikih vijesti. Čekamo vas na našoj Facebook stranici.

Pročitajte više