Dvoršek: U finalu nas čeka pakao

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

RUKOMETAŠI Zagreba prvi su finalisti SEHA lige. U polufinalu su u Skoplju svladali bjeloruski Meškov 31:29. Trener Boris Dvoršek bio je zadovoljan...

> Zagreb preko Bjelorusa do finala SEHA lige!

"Protiv Meškova smo igrali pred praznim tribinama, a u finalu nas čeka pakao. Odigrali smo jako dobro drugo poluvrijeme. U obrani smo bili čvrsti, agresivni, Ivić je počeo dobro braniti", rekao je Dvoršek.

"Zašto smo u prvom poluvremenu primili 17 pogodaka? Zašto smo bili anemični? Na ta pitanje još ne mogu dati odgovor jer sam sa momčadi tek mjesec dana", dodao je.

"Bitno je da su se dečki u nastavku opustili i da smo počeli brže igrati, da smo zaigrali jednu ozbiljnu obranu iz koje je došlo dosta polukontri, a upravo je to segment igre kojim smo željeli ostvariti naš cilj. Mislim da smo zasluženo u finalu", zaključio je.

Luka Stepančić bio je prvi ime Zagrebaša...

"Nije nam bilo lako, jer osim početnog, prvo slijedeće vodstvo imali smo tek negdje oko 40. minute. Moramo ispraviti greške koje smo radili u prvom poluvremenu. Pritom mislim da ne smijemo igrati svako za sebe kao što je to bio slučaj danas u jednom dijelu prvog poluvremena. Usudio bih se reći da je naša želja za pobjedom bila veća i da smo, između ostalog i zato na koncu trijumfirali", rekao je.

Vukić: Čestitam Zagrebu na zasluženoj pobjedi, a nama ostaje borba za treće mjesto

U redovima Bjelorusa odlično je igrao Ljubo Vukić...

"Mislim da smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu bez previše grešaka. U prvom poluvremenu smo igrali dobar rukomet i mislim da smo uspjeli zaustaviti Zagreb da igraju onako kako su htjeli. U nastavku je na parket izašla jedna sasvim druga ekipa Zagreba, može se reći da smo zamijenili uloge i tada su oni spriječili nas da nastavimo u dobrom ritmu", rekao je.

"Premda će neki reći da smo mi bili favoriti kao prvoplasirana momčad ja mislim da na ovakvim turnirima nema izrazitog favorita. Tu svatko može pobijediti svakoga. Čestitam Zagrebu na zasluženoj pobjedi, a nama ostaje borba za treće mjesto", dodao je za kraj.

 

Pročitajte više