Dženan Poturak: Chorchypu je bolje da pjeva nego da ulazi u ring!

Foto: FFC

FINAL FIGHT Championship 14, koji će se održati u Ljubljani 3. listopada, donosi nam i zanimljiv meč u poluteškoj kategoriji u kojem će se boriti Dženan Poturak i Denis Chorchyp.

Dženan Poturak dosad je dva puta sudjelovao na događajima koje organizira Final Fight Championship. U oba je nastupa izgubio i u Ljubljani će protiv slovenskog borca Denisa Chorchypa tražiti prvu pobjedu pod okriljem ove promocije. U Osijeku je od njega bolji bio Patrick Van Rees. Nakon što je hrabro ušao u meč tijekom druge runde nije uspio oduprijeti se dobroj seriji udaraca njegovog protivnika te je izgubio prekidom. Na FFC-u 12 ga je jednim middle kickom u jetru u prvoj rundi svladao Mladen Kujundžić. Upravo će Ljubljana biti mjesto gdje će u svom trećem meču na Final Fight tražiti pobjedu.

U svijet borilačkih sportova ušao je 1989. kad je imao sedam godine. Prvi je odabir bio karate. Naravno da je veliki utjecaj na odabir sporta imao brat Dževad. 

"Zajedno smo počeli. Zajedno smo išli na treninge i zapravo je bilo nemoguće krenuti u nekom drugom smjeru."

S 14 godina posvetio se full contactu i kickboxu te je tijekom karijere nekoliko puta bio prvak Bosne i Hercegovine. Došao je i do naslova prvaka Balkana te je postao i svjetski WAKO prvak. Bio je i pobjednik K-1 WGP turnira koji je održan u Budimpešti, ali u jednom se trenutku odlučio prekinuti karijeru.

"Bio sam nezadovoljan načinom na koji se tretira sport u državi. Ljudi koji su je vodili u tim trenucima nisu ništa razumjeli, a najmanje sport. Jednostavno, morao sam početi raditi i zato sam odlučio prekinuti karijeru.

No, ljubav prema borbama bila je jača i vratio se u ring. Novi je ulazak 3. listopada kad nas očekuje FFC 14, a ako ga pitate kakav meč u Ljubljani gledatelji mogu očekivati odgovor je vrlo kratak u jednostavan.

"Lud... Svi mogu očekivati lud meč. Moj novi stil će sve oduševiti."

Na suprotnoj strani FFC ringa biti će mu Denis Chorchyp.

"Iskreno o protivniku ne znam gotovo ništa. Zapravo, on me uopće ne zanima. Ja sam spremio svoju taktiku za taj meč i to je jedino što me u ovom trenutku zanima. On nema nikakvih prednost u tom meču. Otkud on uopće ovdje. Otkud on u kickboxu. Ma idi i pjevaj čovječe. Bolje to nego sa mnom u ring", reći će za Chorchypa koji gradi i glazbenu karijeru Dženan Poturak.

U ovom je trenutku na omjeru od 25 pobjeda i 8 poraza, a u ta 33 meča najteži mu je protivnik bio rumunjski kickboksač Andrei Stoica.

"Imao sam s njim meč prije godinu dana na Superkombatu u Rumunjskoj. Izgubio sam, ali želio bih revanš. Jedva čekam da se on dogodi i da ga ubijem k'o konja.", reći će bez dlake na jeziku uvijek otvoreni Dženan Poturak.

Pročitajte više