Dževad Poturak: U Beču idemo ludo i jako!

Foto: FFC

KRAJEM prošle godine Dževad Poturak najavio je završetak karijere zbog zdravstvenih problema. Na svu sreću oni su prošlost pa se ovaj borac iz Bosne i Hercegovine vratio u ring. I taj povratak bio je i više nego briljantan. U meču za WAKO Pro naslov svjetskog prvaka nokautirao je svog protivnika, a taj je trenutak postao i jedan od gledanijih na internetu. U Beču će na FFC-u 16 biti ponovo u ringu...

Dževad Poturak ovog će se puta boriti protiv Theodosiadisa Panagiotisa iz Grčke te će tražiti prvu pobjedu na Final Fight Championshipu. Pripremu su u završnoj fazi i sve je zasad proteklo u najboljem redu i bez ozljeda.

"Pripreme kao pripreme. Uvijek ista priča. Treniraj, izdrži, podigni razinu pripremljenosti i kvalitete na višu razinu nego što je to bilo u prošlom meču. Pripreme nikad nisu lagane, tako to ide u krug cijeli život. Nije lako, ali gura se i uvijek se sve da izdržati. Uostalom, to je bio moj izbor.", rekao je na početku razgovora Dževad Poturak koji je svjestan da ne smije iscrpiti svoje tijelo te da je odmora bitan preduvjet konačnog uspjeha.

"Najviše radim na što kvalitetnijem odmoru i rekuperaciji. Trudim se na što bolji način provesti svoje slobodno vrijeme, a u treningu sam s cijelim orkestrom. Tu je moj brat Dženan, pa Elmir Mehić, Esmir Eskić, Tomo Spahović... Ima nas i dobro se radi."

"FFC je svaki put sve jači"


O protivniku u Beču ne zna previše, ali niti u kojem slučaju ga neće podcijeniti.

"Stvarno ne znam puno o njemu. Dolazi iz Grčke što svi znamo. Mlad je borac koji je sigurno željan pobijede. No, i ja želim novu pobjedu u svojoj karijeri. Iskustvo i 76 profesionalnih mečeva koji su iza mene moja je prednost."

Kad je u pitanju borba i ono što od tog meča možemo očekivati Poturak je bio kratak i jasan.

"Kao i uvijek idemo od početka ludo i jako."

Cijeli Fight Carda u Beču vrlo mu je zanimljiv i atraktivan te možda i najatraktivniji dosad kad je u pitanju FFC.

"FFC je svaki put sve jači i bolji. Borbe su svaki put sve atraktivnije. Dobro, ne može uvijek biti sve idealno. No borbe bi trebale biti izvrsne jer borci su odlični. Svi volimo nokaute i ako se i to posloži onda će sve biti kako treba."

"Mladi borci dolaze kao na traci, ali isto tako i odlaze. Svi bi odmah zarađivali milijune"

Godina je polako na izmaku i zato je zanimljivo čuti što Poturak misli o događanjima u kick-boksu u ovoj regiji.

"Naša regija je stvarno odlična. Ima jako puno kvalitetnih boraca koji to dokazuju na brojnim turnirima. Mladi borci dolaze kao na traci, ali isto tako i odlaze. Pojavljuju se iz različitih motiva, ali malo ih ostaje na tom putu. Neki odustanu zbog djevojke, neki zbog vjenčanja ili djece, neki zbog posla ili pak zato što nemaju dovoljno sredstava ili nisu zadovoljni zaradom. Male su im premije i svi bi odmah zarađivali milijune."


Potvrdit će da je FFC napravio veliki posao za razvoj MMA i kick-boksa u regiji, ali izrazio je jednu želju.

"Dosta boraca iz regije priželjkuje jedan veliki FFC turnir u kojem bi se borili predstavnici naše regije protiv ostatka svijeta. Bio bi to pravi borilački spektakl koji bi privukao veliku pozornost."

U Beču ide po pobjedu, a nakon toga po nove uspjehe.

"Sretan sam, zdrav i pun motiva kao nikad. Gladan sam pobjeda i željan dobrih treninga. Na svu sreću poziva za borbe ne nedostaje i dolaze sa svih strana. No, planove bih ipak prepustio mom prijatelju Orsatu Zovku.", rekao je na kraju razgovora Dževad Poturak koji spremno dočekuje FFC 16 u Beču.
 
  

Pročitajte više