ESPN: Mayweather će se odreći svih svojih titula!

Foto: Hina / Epa

AMERIKANAC Mayweather, koji je sinoć jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Filipinca Mannyja Pacquiaoa nakon 12 rundi te došao do naslova prvaka po verzijama WBO, WBA, WBC i The Ring u velter kategoriji, potvrdio je da u rujnu planira okončati karijeru.

38-godišnji Mayweather je u profesionalnoj karijeri upisao 48. pobjedu, bez ijednog poraza.

"Moja posljednja borba bit će u rujnu, a onda je vrijeme da objesim rukavice o klin. Bliži mi se četrdeseta, a 19 godina sam u boksu i 18 godina sam bio prvak. Zbog toga mogu reći da sam blagoslovljen", kazao je Mayweather.

Pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca (118:110, 116:112, 116:112). Mayweather je uputio 435 udaraca, od čega 148 uspješnih, dok je Pacquiao zadao 429 udaraca, ali je svega 81 put pogodio cilj.

"Pacquiao je vraški dobar borac i zato sam trebao biti oprezan. No, ja sam pametan boksač i znao sam što moram raditi. On je navaljivao, ali njegovi udarci nisu pogađali. Zahvaljujem se ocu, jer ne bih bio ovdje da nije bilo njega", rekao je Mayweather, koji se prema navodima novinara ESPN-a Dana Rafaela planira odreći svih titula kako bi u posljednjem meču sam mogao birati protivnika.

ESPN piše da će Mayweather taj potez povući već u ponedjeljak. Odrekne li se titula, neće pratiti ljestvice izazivača, gdje priliku čekaju Meksikanac Saúl Álvarez, Amerikanac portorikanskog porijekla Danny García i Portorikanac Miguel Cotto. Pojedini novinari tvrde da bi Mayweather za protivnika mogao odabrati i Pac-mana, no riječ je o neslužbenim konstrukcijama.

Pročitajte više