Efes izborio petu u Pireju, CSKA za Final Four izbacio Tabakovu Caju

Foto: cajalaboral.com

JAMON LUCAS je dvije sekunde prije kraja četvrtog četvrtfinalnog susreta Eurolige, svom Anadolu Efesu osigurao pobjedu 74:73 protiv aktualnog prvaka Europe Olympiacosa i izjednačenje na 2:2, a odlučujuća, peta utakmica za odlazak na Final Four igra se idućeg tjedna u Pireju.

Inače, Olympiacos mora žaliti za pobjedom u ovoj utakmici, jer minutu i pol prije kraja imao je velikih 73:66 prednosti. Ali, Jordan Farmar pogađa šest uzastopnih poena za domaćina. Dvadeset sekundi prije kraja promašuje slobodno bacanje za 73:73. Lucas ipak kupi odbijenu loptu i pogađa za pobjedu.

Farmar je s 15 koševa bio prvi strijelac kod pobjednika. Savanović i Erden dodali po 12. Stanko Barać igrao je 13 minuta, uz osam poena, šest skokova i tri asistencije.

Papanikolaou je sa 14 poena i sedam skokova bio najbolji kod gostiju bio, dok je potpuno podbacio najbolji igrač Spanoulis, koji je iz igre imao šut 0-7, a jedinih pet koševa zabio je iz slobodnih bacanja.

CSKA na Final Fouru preko Tabaka i Caje Laboral

Moskovski CSKA, nakon Reala je drugi klub koji je osigurao nastup na Final Fouru.

U četvrtom susretu, u Vitoriji, ruska momčad pobijedila je Caja Laboral (94:85), koji vodi Žan Tabak i tako dobila seriju 3:1.

Viktor Hrjapa (19 poena, 12 skokova), Sonny Weems i Nenad Krstić (19 koševa) bili su najbolji kof pobjednika. Fabien Causer sa 19 poena, te Thomas Heurtel sa 17 istaknuli su se kod domaćina.

Podsjetimo da će preostala dva mjesta na Final Fouru popuniti pobjednici petih utakmica. Sastaju se Barcelona - Panathinaikos, odnosno, Olympiacos - Anadolu Efes.

Pročitajte više