Efikasno SP ne veseli Thiaga Silvu: "Ovaj turnir za nas braniče baš i nije dobar"

Foto: Hina

BRAZILSKI branič Thiago Silva, jedan od najboljih stopera svijeta, spreman je za susret protiv Meksika, u tandemu s Davidom Luizom pokušat će sačuvati mrežu netaknutom, nakon što su im na otvaranju Hrvati ipak zabili gol uz veliku pomoć Marcela.

"Ne smijemo je shvatiti olako. Moramo biti itekako ozbiljni, znam koliko je Meksiko dobar, igrao sam protiv njih mnogo puta", prokomentirao je branič PSG-a ogled koji je na rasporedu u Fortalezi u 21 sat.
 
Da se njega pita, vjerojatno bi potpisao i minimalno slavlje, samo da ne bude golova u mreži Julija Cesara. Sugerira to njegova sljedeća izjava kojom se osvrnuo na podatak da je u istom periodu na SP-u u Brazilu postignuto dvostruko više pogodaka nego na SP-u u Južnoj Africi.
 
"Ovo Svjetsko prvenstvo je za sve one koji vole nogomet i gledanje golova. Za nas braniče ovaj Mundijal baš i nije dobar. No, sve je to dio nogometa", poručio je Thiago Silva.
 
Susret protiv Meksika, koji je u prvom kolu pobijedio Kamerun 1:0 pogotkom Peralte, najavio je izbornik Scolari, koji zna da su brazilska iskustva s El Tricolorima znala biti komplicirana.
 
"Kad god igramo s Meksikom imamo poteškoća", istaknuo je, nastavljajući: "Ne očekujem da ovo bude susret u kojem će Brazil potpuno dominirati, Meksikanci su ratnici, vrlo snažni, talentirani i dobro organizirani. Igraju nogomet koji moramo poštovati."

Pročitajte više