Eintracht je pod pritiskom, ali i bez prava na pogrešku

JOŠ je samo devet kola do kraja prvenstva. Čak pet momčadi iz samog vrha su zbijeni u razmaku od tri boda. Svaka sljedeća utakmica je svojevrstan meč odluke za one koji pretendiraju prvoj ligi u kojima ne smije biti kiksa. Eintracht će u ovom dvoboju na svojoj Commerzbank Areni dočekati ekipu koja je u sredini tablice i koja će do kraja biti lišena briga oko ostanka u ligi, ali i pomisli o uključenju u borbu za vrh.

To nikako ne znači da je Dresden bezopasan protivnik. Momci trenera Loosa su u nekoliko navrata pokazali da mogu biti vrlo neugodan gost. U svom sastavu imaju dvojicu napadača koji su sposobni postići gol svakoj obrani. Slovenac Dedič i tamnoputi Pote su se nadavali golova u ovom prvenstvu. Od njih dvojice se očekuju da ugroze posljednju liniju obrane domaćih. Loose ovoga puta ostaje bez svog standardnog centralnog obrambenog, Francuza Bregerie koji je u posljednjoj utakmici dobio peti žuti karton i automatsku suspenziju. Njega će najvjerovatnije mijenjati Jungwirth koji bi trebao zaigrati u paru sa Vujadinom Savićem.

Armin Veh je na pitanje pribojava li se dresdenskih brzanaca u špicu napada odgovorio kratko i jasno: "Moji momci ne igraju po prvi put protiv brzih napadača". U frankfurtskoj ekipi su svjesni na koje adute će se oslanjati gosti. Ono što može ohrabriti pristalice ovog kluba je činjenica da Veh nema ozlijeđenih, niti kažnjenih igrača što znači da bi na teren trebao izvesti najjaču postavu. U prvom dijelu prvenstva, na Gluksgasstadionu u Dresdenu bilo je uverljivih 4:1 za Eintracht. Po dva gola su postigli Gekas i Idrissou. Ovog prvog u sastavu Eintrachta više nema jer je ove zime napustio klub i preselio se u Tursku.

BetPlace.net preporučuje:


Domaćin ima imperativ pobjede jer sve drugo bi bio veliki kiks. Nikakvih opuštanja do kraja ne smije biti jer su konkurenti udaljeni svega bod ili dva. U posljednjem meču na ovom stadionu je bilo problema protiv Cottbusa kojeg je otvorio Hoffer tek dvadesetak minuta prije kraja meča. Za razliku od Energie-a koji se bori da se odmakne od opasne zone, Dresden u ovaj meč može ući opušteno i bez ikakvog pritiska, a takve ekipe mogu biti iznimno opasne. Ipak, prednost u ovom dvoboju dajemo favoritu koji je pod pritiskom, ali i bez prava na grešku. Tečaj je očekivano malen i upotrebljiv je za double/treble.

Pročitajte više