Ekskluzivno iz Toronta: S Pokrajcem na službenom vaganju!

PA NIJE valjda da se nije pojavio? Pomislio sam kada pogledom nisam mogao pronaći Pokrajčevog protivnika Vinnyja Magalhaesa u velikoj hotelskoj prostoriji koja je poslužila da bi se okupilo borce prije službenog vaganja.

No, Brazilac je već bio tamo, samo je bio potpuno neprepoznatljiv. Suh, iscrpljen, ispijen. Nije mogao stajati pa su mu donijeli stolicu. Jedini koji je još tako loše podnio skidanje kilograma bio je Britanac Bisping. On nije mogao niti sjediti. Ležao je s kapuljačom preko glave i naočigled patio. Sušta suprotnost našeg Igora koji je skidanje kilograma odradio bez ikakvih problema. I bez saune. Nekoliko dana lakše prehrane, a samo je posljednja dva morao potpuno gladovati. Prvi dojam je kako je ovo puno bolja opcija, no onda je tu i masa koja će definitivno biti na Brazilčevoj strani. Saznali smo da skida oko 12 kilograma i da u meč ulazi debelo iznad stotice. Ipak, pitanje je hoće li uspjeti nadoknaditi svu snagu koju je izgubio na zaista iscrpljujuće skidanje kilograma. Teško...

UFC je zaista vrhunska mašinerija. Sve je savršeno organizirano do posljednjeg detalja, neplanirane situacije jednostavno ne postoje. Osim onih uoči UFC-a 151 koji je i dalje tema nekoliko tjedana kasnije. Očito je otkazivanje prvog eventa u povijesti bio velik udarac za američku promociju. U trenucima kada im pada PPV prodaja tako nešto nikako nije leglo vlasnicima i čelništvu. Navodno su svi zaposlenici dodatno "našpanani", situacija je kao da se radi o ratnom stanju, svi su još malo pedantniji i profesionalniji. Kada vidite kako to sve izgleda iznutra morate pomisliti da na svakoj priredbi radi 500 ljudi. Brojka je ipak malo manja, no tek neznatno. Jedan od tih mnogobrojnih ljudi je i legendarni Burt Watson. Na prvi pogled pomislite da se radi tek o nekom "no name" zaposleniku tehničkog osoblja, no on je sve samo ne to. Za one koji ne znaju, Watson je bio dugogodišnji menadžer legendarnog boksača Joea Fraizera. Sada koordinira borcima na svakoj priredbi, a to radi uz toliko stila i pozitivne ljudske topline. Oštar kada treba, no i vrlo simpatičan i korektan. Njega nikada nećete vidjeti neraspoloženog i namrgođenog.

"Morat ćeš maknuti kameru", šapnuo mi je kada sam je pokušao prošvercati u improviziranu prostoriju koja služi za liječnički pregled boraca.

"Meni ne smeta, no netko će ti prigovoriti. Samo ti kažem. Vidim da cijelo vrijeme snimaš još od sastanka u hotelu", dodao je vrlo prijateljski osvrćući se oko sebe kao da obojica radimo nešto nelegalno. Znao sam da će me prije ili kasnije netko upozoriti, no koji novinar ne bi iskoristio ovakvu situaciju. Nemaš svaki dan priliku biti dio tima jednog UFC borca i vidjeti kako najjači borilački show izgleda iznutra, s one druge strane platna. A ja nisam imao samo to, da bi potpuno doživio čitavu atmosferu, Igor me pozvao da s njim izađem na stage tijekom službenog vaganja.

S obzirom na pripreme i sve radnje koje prethode, dojma ste da sam izlazak na pozornicu traje tek sekundu ili dvije. Nakon što je Joe Rogan poželio dobrodošlicu natrag u UFC Vinnyju Magalhaesu uslijedilo je tih par trenutaka. Nisam vidio ostala odmjeravanja no ovo Magalhaesa i Pokrajca je bilo prilično žestoko. Brazilac se prvi unio u lice, a Igor nije ostao dužan. Neće mu ostati dužan niti noćas kada napokon kreće akcija.

Ako uspije odbiti prvo rušenje ili dva, Pokrajac će Magalhaesa nokautirati. U to možete biti sigurni. Nakon što sam vidio strah i paniku u Brazilčevim očima ovih dana više ne sumnjam. Igor je našpanan do maksimuma, vrhunski spreman i fokusiran. Ovo je njegova prilika života!

Pročitajte više