Engleskoj prijeti igranje na praznom Wembleyu, jer su njeni navijači rasistički vrijeđali braću Ferdinand!

Foto: AFP

RIO i Anton Ferdinand nikako da se oslobode verbalnih nasilnika u kolijevci nogometa i fair playa.

Engleskoj reprezentaciji prijeti barem jedna utakmica igranja pred praznim tribinama nakon što su njeni navijači rasistički vrijeđali braću Ferdinand na kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv San Marina (8:0) prošlog petka

Anti-rasistička nogometna organizacija FARE (Football Aginst Racism in Europe) prijavila je FIFA-i engleske navijače zbog vrijeđanja aktualnog seniorskog (Rio) i bivšeg mladog (Anton) reprezentativca Engleske u San Marinu.

Rio je dobio svoju porciju rasističkih uvreda jer je par dana ranije zbog ozljede otkazao izborniku Hodgsonu, ali ga to nije smetalo da odradi unosnu gažu kao sukomentator utakmice na Al Jazeeri, što je razljutilo engleske navijače.

Njegov brat Anton pao je kao "kolateralna žrtva" povika upućenih starijem Ferdinandu.

Ferdinand se povodom uvreda na račun njega i brata, oglasio putem Twittera:

"Nemojmo prerano zaključivati što se dogodilo. Vjerojatno se radi o manjoj skupini "navijača" koji to zapravo nisu. Pričekajmo istragu FIFA-e".

FA: Nemamo dokaza da su navijači rasistički vrijeđali Ferdinanda

Engleski nogometni savez objavio je kako nema nikakvih video-snimki koje dokazuju da su engleski navijači rasistički vrijeđali Rija i Antona Ferdinanda.

"Zasad nemamo snimljeni dokaz da je bilo rasističkog vrijeđanja Rija i Antona", naglasio je izvršni direktor FA-a Adrian Bevington.

 

Pročitajte više