Englezi: Liverpool mora dovesti Kovačića, dragulja koji može postati Gerrardov nasljednik

 Foto: Hina

INTER će u sljedećem prijelaznom roku morati prodati jednog bitnog nogometaša zbog UEFA-ine kazne o kršenju financijskog fair-playa. Podsjetimo, milanski klub kažnjen je s 20 milijuna eura, a u europskim natjecanjima do 2017. godine može prijaviti po samo 22 nogometaša.
 
"Roberto Mancini želi Tourea i Dybalu, ali ne može potrošiti više novca nego što će zaraditi. To zahtijeva i neke odlaske, a prvo na ime na tom popisu je Mateo Kovačić, kojeg traže Arsenal, Liverpool i Manchester City", piše Calciomercato i dodaje da Inter 21-godišnjeg hrvatskog veznjaka ne želi prodati ispod 20 milijuna eura.
 
Gazzetta dello Sport, osim Kovačića, kao igrače blizu odlaska iz Milana navodi Hernanesa, Juana Jesusa i Guarina.
 
"Zašto Liverpool mora dovesti Kovačića?"
 
Engleski Metro objavio je tekst u kojem objašnjava zašto Liverpool mora dovesti Kovačića.
 
"Iako je postigao samo pet golova i imao jednu asistenciju u 31 utakmici Serie A, Kovačić je jedan od boljih igrača Intera, koji bi svojom all-round igrom oduševio navijače Ligerpoola. Iznimno je talentiran, inteligentan i okretan kreativni veznjak. Kovačić bi mogao biti igrač koji će naslijediti Stevena Gerrarda u Rodgersovoj momčadi. Isplati ga se dovesti, Liverpool ga mora kupiti čak i ako je istina da Inter traži 30 milijuna eura. Ne smije im još jedan vrhunski talent pobjeći."
 
Kovačić je u siječnju ove godine produljio ugovor s Interom do 2019. godine.
 

Pročitajte više