Enriqueova rođendanska želja: Želim da nam igrači poklone trofeje

Foto: Hina

TRENER Barcelone Luis Enrique najavio je novi izazov koji se nalazi pred njegovom ekipom, a to je utakmica protiv Real Sociedada. Momčad Davida Moyesa možda ne briljira ove sezone u Primeri, drži 11. mjesto na ljestvici, ali zato im ide sjajno protiv katalonske momčadi. Naime, Barca ne zna za pobjedu protiv Real Sociedada od 5. veljače prošle godine!

Barca dočekuje protivnika kojeg nije pobijedila više od godinu dana

Katalonci su tada u Kupu slavili 2:0, a nakon toga nanizali su dva poraza i jedan remi. Posljednji sraz ove dvije ekipe gledali smo 4. siječnja ove godine kada je Real Sociedad slavio 1:0.

"Bio je to poraz koji doživljavam kao sastavni dio sezone, nešto sasvim normalno. Mi znamo da u subotu moramo pobijediti, jer bi se s nova tri boda približili osvajanju naslova prvaka. Dakle, nema opuštanja, ovo je iznimno važna utakmica za nas. Ovakve utakmice mogu biti nezgodne, jer dolaze baš nakon naših obveza u Ligi prvaka", rekao je Enrique, koji se kao i njegov kolega iz Reala Carlo Ancelotti nada da neće doći do štrajka u španjolskoj ligi.

"Nadam se da će dijalog prevladati i da će prvenstvo završiti u roku. Doista se nadam da neće biti štrajka, jer smo mi već sve isplanirali po zadanom kalendaru natjecanja", poručio je Enrique i nadodao:

 
"Pred nama je još pet utakmica i to su za mene finala. Naravno, mi se potajno nadamo i šestoj utakmici, finalu Lige prvaka, ali prije toga čeka nas uzvrat u Njemačkoj protiv Bayerna".

"Želim da Barca osvoji trofeje"

Luis Enrique 8. svibnja slavi 45. rođendan, a nada se da će mu igrači pokloniti pobjedu.

"Najveći dar bi mi bio profesionalizam igrača, ali s tim nikada nisam imao problema. Siguran sam da navijači žele od igrača da im osvoje trofeje, a to bi ujedno i mene učinilo sretnim", zaključio je Enrique.

Pročitajte više