Euforični Poljaci poručili: Vrijeme je da pobijedimo Hrvate!

Foto: Hina

POLJSKA je očitala rukometnu lekciju Švedskoj u osmini finala rukometnog SP-a. Momčad Michaela Bieglera slavila je s 24:20. Šveđani su nakon utakmice bili blijedi poput krpe, a isto vrijedi i za njihove novinare koji su prognozirali i uvjeravali nas da će Švedska srušiti Hrvatsku u okršaju za polufinale.

Goluža: Poljaci su jako opasni, ali ja sam optimist

Poljaci - stara hrvatska i Alilovićeva mušterija

"Znamo sve o Hrvatskoj"

Poljaci su bili nepremostiva prepreka za Šveđane, koji su se držali na životu sve do sredine drugog poluvremena. Onda je proradio Szmal i Hrvatska je ubrzo dobila potvrdu s kime će se boriti za plasman među četiri najbolje ekipe na svijetu.

"Idemo na Hrvatsku, ali uz našu dobru obranu - sve je moguće!", rekao je Piotr Chrapkowski koji je vikom dizao atmosferu u miks zoni.

"Znali smo da možemo pobijediti Švedsku i mislim da to nije iznenađenje. Pokazali smo da smo ekipa. Igrali smo zajedno u obrani i imali smo dobrog Szmala koji nas je čuvao", nadodao je.

Hrvatska je u šest odigranih utakmica s Poljacima na velikim natjecanjima izgubila samo jednom.

"Znamo sve o hrvatskoj reprezentaciji. Imaju puno igrača iz Kielca, a osim toga često smo igrali protiv njih i gubili. Ipak, tko zna što će biti u srijedu", rekao je poljski div kojeg Biegler najčešće koristi u obrani.


"Znate, ponekad se neke stvari mogu promijeniti. Možda je vrijeme za pobjedu", poručio je.

 

Syprzak: Hrvati su zvijezde

S njim se složio i Kamil Syprzak.

"Hrvatska ima dobru ekipu u kojoj igraju velike zvijezde. Opasni su šuteri, imaju dobrog golmana, dobra krila. Ne znam što vam još mogu reći o njima", rekao je član Wisle Plock.

"Ali možemo ih pobijediti", zaključio je.

Poljski izbornik: O Hrvatima ću razmišljati tek kad se vratim u hotel

Michael Biegler, poljski izbornik, jedini je bio hladne glave.

"Tko će pobijediti? Ne upuštam se u takve prognoze. Do sada sam bio fokusiran samo na Švedsku, a kad se vratim u hotel počinjem s pripremama za Hrvatsku".

Utakmica je na rasporedu u srijedu, 28. siječnja s početkom u 16:30 po hrvatskom vremenu.

Pratite nas na Facebooku:

 

Pročitajte više