Eurobasket na Indexu: Bosni prva pobjeda, Makedonci prizemljili Srbiju!

Foto: Fiba Europe

ODIGRANE su prve utakmice 3. kola Eurobasketa, a u petak su dan obilježila dva derbija momčadi s prostora bivše Jugoslavije. Bosna i Hercegovina pobijedila je Crnu Goru, a Makedonija šokirala Srbiju uvjerljivom igrom i rezultatom.

U večernjoj poslastici i drugom balkanskom derbiju dana Makedonci su gotovo cijelu utakmicu držali sigurnu prednost pred Srbijom i na kraju slavili sa 89:75 na krilima fantastičnog Boa McCalebba.

>>> Velika večer za makedonski sport: McCalebb srušio Srbiju!

Prva pobjeda Bosne, treća Ukrajine

Reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je svoju prvu pobjedu na ovogodišnjem Eurobasketu, u trećoj utakmici u Jesenicama pobijedila je Crnu Goru rezultatom 76:70.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je reprezentativac BiH Mirza Teletović sa ubačenih 18 poena, dok je najbolji pojedinac u redovima Crne Gore bio Tyrese Rice sa 13 postignutih poena.

Pročitajte što je nakon utakmice rekao izbornik BiH Aleksandar Petrović!

Nakon pobjede protiv Crne Gore BiH je pobjegla sa posljednje pozicije u grupi “B” koju sa dvije pobjede predvodi reprezentacija Srbije, slijede Latvija, Litva, Crna Gora i Makedonija.

Ukrajina prva do drugog kruga

Ukrajinci su nastavili sjajnu seriju trećom pobjedom u Sloveniji, a nova žrtva bila je Njemačka, koja je izgubila sa 83:88. Ukrajina je trenutno jedina reprezentacija s tri pobjede u skupini i prva je osigurala drugi krug.

U predvečernjim dvobojima slavile su Belgija i Litva. Belgijci su svladali Veliku Britaniju, dok su Litavci bili bolji od svojih susjeda Latvije.

14:30

Crna Gora - BiH 70:76
Njemačka - Ukrajina 83:88

17:45

Belgija - Velika Britanija 76:71
Latvija - Litva 59:67

21:00

Makedonija - Srbija 89:75
Francuska - Izrael 82:63

Pratite posljednje vijesti s Eurobasketa na Indexovoj temi.

Pročitajte više