Eurosport: 15-godišnji Hrvat osvojio Guardiolu

Screenshot (Bild)

TONIJA TROGRANČIĆA, 15-godišnjeg Hrvata koji trenira u Bayernu, njemački Eurosport uvrstio je među najveće talente bavarskog kluba.
 
Trogrančić je u ožujku, kada je većina Bayernovih nogometaša bila na reprezentativnim okupljanjima, trenirao s prvom momčadi i oduševio Pepa Guardiolu i njegove pomoćnike.
 
"Hermann Gerland, pomoćni trener, oduševljen je 15-godišnjim ofenzivnim veznjakom, koji igra s obje noge i koji je na treningu s prvom momčadi osvojio i strogog Pepa Guardiolu", piše Eurosport i dodaje kako se mladi Trogrančić, koji je rođen 1. siječnja 2000. godine u njemačkom Bad Aiblingu, nije bojao starijih suigrača na treningu na kojem je pokazao svestranost.
 
"Dvije godine prije dolaska u Bayern bio je u akademiji Red Bulla iz Salzburga. Majka mu je Hrvatica, otac iz Bosne i Hercegovine. Ovakvom potencijalu je potrebno samo vrijeme..."
 
Inače, Trogrančić na stolu ima ponudu Njemačkog nogometnog saveza, ali je njegov otac prošle godine rekao da će Toni igrati za Hrvatsku ako dobije poziv HNS-a.
 
Osim njega, Eurosport je među najveće Bayernove talente uvrstio Gianlucu Gaudina, Lucasa Scholla i Sinana Kurta, 18-godišnje veznjake, te Niklasa Dorscha, 17-godišnjaka koji podsjeća na Marija Gotzea, i 20-godišnjeg defenzivca Joshuu Kimmicha.
 

Pročitajte više