Eusebio i Rakitić hvale Halilovića: "Tek mu je 18, ali je sjajan"

Foto: Getty Images/Guliver Image, Screenshot

ALEN HALILOVIĆ čeka svoj bljesak u dresu Barcelone B. U četiri kola odigrao je cijelu utakmicu u porazu od Osasune, igrao 74 minute u pobjedi protiv Sabadella i ušao posljednjih pola sata u slavlju kod Alavesa. Zaragozu je propustio zbog reprezentacije i s velikim nestrpljenjem čeka današnji dvoboj (18h) na domaćem terenu protiv Llagostere.

> Halilović među pet budućih zvijezda Lige prvaka koji bi mogli zablistati već ove sezone

Alenu je dodatni poticaj uoči utakmice dao i trener Barce B, bivši španjolski reprezentativac Eusebio koji je domaćim novinarima nahvalio generaciju `95., u kojoj su Sandro Ramirez, Munir, Samper i Grimaldo, igrači na koje najozbiljnije računa i Luis Enrique, koji je mladićima dao priliku i u prvoj utakmici Lige prvaka protiv APOEL-a.

"Ove sezone imamo igrače koji će igrati Ligu prvaka i drugi dan već biti s nama na treningu. Važno je vidjeti kako će reagirati, a oni su se vratili s dobrim mentalitetom, znaju da je ovo njihova momčad i da je to proces koji nije lak. Svjesni su da ih Luis Enrique gleda, moraju i nakon što dobiju priliku pokazati odanost i zalaganje u Barci B", rekao je Eusebio i osvrnuo se na Halilovića koji je također prijavljen za Ligu prvaka, ali priliku još čeka.

"U njegovom slučaju treba imati strpljenja. Ima sjajan mentalitet, radi naporno da se integrira u dinamiku ostatka ekipe, a treba imati na umu i da je još vrlo mlad", kaže Eusebio.

Halilović je ovog ljeta, po dolasku iz Dinama, prošao dio priprema s prvom ekipom Barcelone, u koju se dobro uklopio zahvaljujući i Ivanu Rakitiću, svom cimeru iz reprezentacije i dobrom prijatelju.

"Govorim mu da mu je tek 18 godina, ja sam s toliko igrao u Baselu, a on je u Barceloni. To sve govori o njemu. Kvalitetan je i igra na visokom nivou. Ako će i dalje uživati i raditi, sigurno će nam priuštiti mnogo zadovoljstva. Sigurno će uspjeti, zato je i došao ovdje", rekao je Rakitić u ovotjednom intervjuu za Goal.com.

Pročitajte više