Evo kako je Štimac pripremao reprezentaciju za Škotsku

Foto: Screenshot

HRVATSKA je na Maksimiru doživjela težak udarac u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Porazom od Škotske 0:1 udaljila se od prvog mjesta skupine i glavnog cilja koji je postavljen pred Igora Štimca i njegov stožer.

Štimac je nakon utakmice, a i na poluvremenu, s Maksimira ispraćen zvižducima uz već poznati repertoar uvreda. Navijači su mu najviše zamjerali Sammira, a i opušten pristup utakmici s najslabijom ekipom skupine.

Podsjetimo, Štimac je igrače odveo na kratke pripreme u Međugorje, gdje su na otvorenim treninzima igrači zabavljali tisuće građana susjedne nam zemlje.

Hrvatski reprezentativci u Međugorju su bili kao kod kuće, a natrag u Hrvatsku nisu mogli otići bez prave fešte, na koju je Štimac poveo i igrače te su se zajedno s Markom Perkovićem Thompsonom i Matom Bulićem, uz pivo dobro zabavljali u Čapljini.

Treba podsjetiti i da je zbog "sigurnosnih razloga" FIFA zabranila Hrvatskoj odigravanje prijateljske utakmice sa Zrinjskim u Mostaru pa Štimac nije odradio dio plana.

U Zagrebu su igrači također imali više mira, iako su u Veslačku su stizali navijači, novinari domaći i strani, redatelji, Ćiro Blažević, a na posljednji trening na Maksimiru stigao je i Zdravko Mamić. 

Nakon poraza, Štimac je ovako prokomentirao pripreme:

"Mi smo napravili prvi dan priprema biokemiju kompletne momčadi, da utvrdimo stanje njihovog organizma. Napravili smo grupe po kojima se radilo. U Zagrebu su se priključili stožerni igrači, pet dana smo radili kratke eksplozivne treninge koji su trebali osvježit momčad. Nije upitno, napravili smo dobar trenažni proces, ali ne treba upirati prstom u to, već u bezidejnost koja nas je krasila. Pogledajte moje izjave, nije bilo pristupa lako ćemo. Krivo su prenešene moje izjave, nikada nisam nikoga podcijenio. Krivo prenošenje mojih izjava da Škoti neće prijeći centar dodatno su motivirale protivnika".

Pročitajte više