FFC 6: Miran Fabjan protiv opasnog Zelgovog lava!

Foto: Fight site

FINAL FIGHT CHAMPIONSHIP 6 koji će se održati 14. lipnja u Poreču u njihovoj novoj velebnoj dvorani Žatika donijet će borilačkim fanovima ogroman broj fantastičnih mečeva.

Nakon što su se na FFC-u 4 u ringu našli dva sjajna hrvatska K-1 srednjaša, super iskusni Emil Zoraj i iznimno nadareni Zlatko Bajić, čeka nas još jedan sjajan meč po K-1 pravilima u istoj kategoriji. Kako Fight Site saznaje, dogovoren je nastup najboljeg slovenskog kick boksača Mirana Fabjana, a na drugoj strani ringa naći će mu se Ivan Bilić.

Fabjan je borac kojeg nije potrebno previše predstavljati, on je već nekoliko godina u samom vrhu regionalne kick boks scene, a svojim atraktivnim i beskompromisnim nastupima uvijek oduševi publiku, pa imamo razloga vjerovati da će jednako biti i na FFC-u 6. Posljednja gotovo dva mjeseca oporavljao se od teže ozljede vrata zbog koje je čak morao i otkazati svoj meč protiv Zoraja u prestiž dijelu K-1 World Grand Prix Finala u Zagrebu, ali sad će biti potpuno spreman za povratak u akciju.

Mladi Ivan Bilić ime je koje sve više u posljednje vrijeme izaziva respekt kod svojih protivnika, a iako iza sebe nema još uvijek preveliko iskustvo nastupanja u profesionalnim borbama, njegove brojne titule i ogromno iskustvo u amaterskim mečevima definitivno ga svrstava među hrvatsku K-1 elitu do 81 kilogram te zasigurno uz svog trenera Zelga Galešića može daleko dogurati.

Vjeruje se da bi pobjednik ovog okršaja mogao dobiti priliku u drugoj polovici godine boriti se protiv Emila Zoraja, a to bi pogotovo moglo vrijediti u slučaju da Fabjan odnese pobjedu. Podsjetimo, prilikom nedavne prognoze meča Zoraj VS Bajić, Miran je iskoristio priliku i unaprijed izazvao pobjednika na okršaj. "Poslije ljeta planiram izazvati pobjednika ovog meča da se borimo na eventu FFC-a. Bilo bi super kad bi to bio meč za titulu prvaka do 81 kilogram u FFC-u. Sigurno bi bilo jako vatreno u ringu", rekao je tom prilikom Miran.

Još otprije je poznato da će na FFC-u 6 u glavnom meču večeri nastupiti Igor Jurković protiv Dževada Poturka, a prije njih u ringu će se također naći i MMA borci Emil Poljak i Dorijan Ilić..

Pročitajte više