FFC Futures u Podsusedu - Zovko priznao: Brestovac i Delija postaju preveliki

Foto: Fightsite/Ivana Kaurloto

DVORANA Sutinska vrela u Podsusedu sutra će ugostiti neke od najboljih hrvatskih kickboxera i MMA boraca na eventu FFC Futures 3. Danas je održana pressica i službeni dio vaganja.

Na događanju su sudjelovale najveće zvijezde priredbe koja će sadržavati čak 14 borbi, što u kick boksing, što u MMA programu. Tako su se novinarima i okupljenim znatiželjnicima obratili čelnik promocije Orsat Zovko, urednik Fight Channela Marko Petrak, te borci Mladen Brestovac, Ante Delija, Matej Truhan i Igor Mihaljević.

Zovko: Svi se boje Brestovca, njemu i Deliji jedva nalazimo protivnika

Riječ je na početku uzeo glavni i odgovorni Orsat Zovko:

"Za početak bih se samo osvrnuo na koncept FFC Futuresa. Cijeli sistem se pokazao uspješnim. Dokaz tome je da sada po prvi put imamo borce iz preko deset zemalja. To je pored boraca iz regije odlična platforma za regrutaciju najboljih od najbolji u superfinalu u Opatiji u 12. mjesecu. Ti momci će dobiti ugovor s FFC-om za iduću godinu. Važno je da smo i sam Futures format dodatno pojačali. Sada imamo dva super-fighta u kickboksu i dva super-fighta u MMA-ju s top zvijezdama FFC-a. Plus, od idući puta će na Futuresima te zvijezde FFC-a već imati mečeve za titulu", objasnio je Zovko i dodao:

"Produkcija je na istom standardnom nivou kao FFC, tako da između Futures formata i FFC-a nema razlike, ili ako je ima, to je vrlo mala razlika. Dokaz tome je to što se više od 80% TV kanala s kojima imamo ugovor odlučilo na prijenos Futuresa. To je dokaz kvalitete. "Fight card" na ovom Futuresu je super interesantan, pogotovo po pitanju super-fighta. Imali smo velikih problema pri pronalasku protivnika za Deliju i Mladena. Ljudi se uplaše čim čuju Mladen Brestovac. Može se boriti protiv samo sedam, osam boraca na svijetu. Mladen je postao prevelik. Tako će uskoro biti i s Delijom. No na kraju, naš je cilj stvoriti top borce i top imena koji će jednom otići dalje na veću platformu i skuplji brand jednog dana. Nama je plan odraditi Ljubljanu, Poreč i Beč ove godine. "Fight card""

Predsjednik FFC-a je rekao i nekoliko riječi o narednjim priredbama:

"u Beču će biti izuzetno jak event. Moglo bi se dogoditi da event bude rasprodan i nekoliko tjedana prije priredbe. U idući ćemo mjesec dana objaviti raspored za iduću godinu. Bit će tu svakakvih iznenađenja i novih europskih metropola. Idemo tamo gdje nam se isplati raditi i gdje je veći interes. Sljedeće godine su na redu dva Beča, u kombinaciju ulazi Milano, Budimpešta, možda Prag ili Atena."

Brestovac: Ja sam favorit u ovoj borbi!

Mladena Brestovca sutra čeka Talijan Luca Panto. S obzirom na reputaciju koju je "The Scorpion Sting" stekao u protekle dvije godine, nema sumnje da je veliki favorit u ovom dvoboju.

"Sigurno sam favorit u ovoj borbi. Luca Panto je čvrst, solidan borac. Solidan je u svim tehnikama, ali nekako mislim da nema šanse sa mnom. Bar tako očekujem. Domaća publika uvijek daje odličan naboj i jednu dodatnu energiju. Bolje se osjećaš na domaćem terenu. Tako će biti i sutra. Očekujem večer odličnih borbi, a nadam se da će šlag na torti biti moja pobjeda. Nadam se prekidu", poručuje Zagrepčanin.

Brestovcu se nekoliko puta mijenjao protivnik. Kako to utječe na njega i njegovu pripremu?

"Puno toga ovisi o protivnikovoj fizionomiji. Koliko je visok, je li dešnjak, je li ljevak... Dosta to može smetati, ali ako si dobro pripremljen i ako si u dobroj formi, spreman si za svakoga iako je uvijek bolje ranije znati protivnika. No to je takav sport, ne možemo tu ništa. Ozljede se događaju, moraš živjeti s tim i pokušati najbolje izvući iz svega."

Delija: Spreman sam za naslov!

Uz Brestovca najveća zvijezda priredbe je sigurno dubrovački borac Ante Delija. Njega čeka opasan i težak Grk.

Ja se nadam da ću što duže biti u ringu i mislim da ću na kraju pobijediti", izjavio je Ante i dodao par riječi o mečevima za titulu koji će krenuti od FFC-a 14 u Ljubljani.

"Naravno da razmišljam o tituli, cilj mi je uzeti taj pojas. Nadam se i revanšu sa Starringom jer se u njemu nisam pokazao kakav jesam. Nadam se da ću to pokazati u revanšu. Što se tiče Rubena Wolfa, to ovisi o Orsatu. Ja sam spreman", potvrdio je Delija.

Mihaljević: Hvala Šljivaru na prihvaćanju meča!

Igor Mihaljević je također dobio novog, no vrlo zahtjevnog protivnika. Na kraju će se boriti protiv neugodnog Envera Šljivara, velikog talenta rođenog u Bosni i Hercegovini koji trenira u Švicarskoj.

"Hvala Šljivaru što se odazvao na borbu. Stilski mi odgovara, moje je visine i kolaže, bit će to dobra borba. Meni treba pobjeda, imam par poraza iza sebe. Dat ću sve od sebe i pozivam sve da dođu i da nas podrže."

Igor je dao i kratak savjet mladim borcima:

"Ja bih im rekao da ne lete previsoko. I kad igraš košarku i nogomet, iskustvo dobivaš kroz utakmice. Tako je i kroz mečeve. Treba biti čvrsto na zemlji, skroman, tražiti čim bolje sparing partnere i protivnike te tako se kaliti", poručio je.

Truhan se vraća nakon godinu dana pauze: "Izgubio sam 14 kilograma"

Na kraju je svoj obol dao i Matej "Do Koske" Truhan. On će treći dvoboj zaredom odraditi u svom Zagrebu, no u ovaj meč ulazi nakon duže pauze.

"Najviše se volim boriti doma u Zagrebu jer mi dođu navijači, rodbina, prijatelji... To mi je dodatna motivacija. Prošli sam se put borio u Areni što je minutu od moje zgrade i rekao sam sam sebi da ne smijem izgubiti ondje gdje se svaki dan u parku s klincima igram i gledam tu Arenu. Odgovara mi što se opet borim u Zagrebu i sretan sam što se borim nakon skoro godinu dana."

Nakon što su odradili konferencijski dio, uslijedilo je službeno vaganje za četiri glavna protagonista. Jedini koji je morao "skidati" kile jest Matej "Do Koske" Truhan. On je na vagu stao sa 70. 3 kile što je zadovoljilo pravila jer se natječe u lakoj kategoriji. Igor Mihaljević je bio nešto lakši nego inače, te je na vagu stao sa 97.6 kilograma. Mladen Brestovac je bio na za sebe standardnih 118.1 kg dok je Delija težio 115.5.

Ostali borci koji se natječu u turniskom dijelu, kao i protivnici "hrvatski boraca" u prestižnom programu se važu također danas te ćemo njihove težine saznati večeras.

Sutrašnji program u dvorani Sutinska Vrela počinje već u 9 sati ujutro te je ulaz za prva dva kola natjecanja (9:00, 13:00) slobodan. Večernji finalni dio počinje u 20 sati (MMA program), a uslijedit će KB program s početkom u 22:00 sata. Ulaznice se i dalje mogu kupiti po popularnim cijenama u sustavu Eventim.

FFC Futures 3 - Zagreb
27.9. 2014.
Dvorana Sutinska Vrela

KB:

Mladen Brestovac (CRO) vs. Luca Panto (ITA), HW
Igor Mihaljević (CRO) vs. Enver Šljivar (SUI), HW

Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2

MMA:

Ante Delija (CRO) vs. Archontis Taxiarchis (GRE), HW
Matej Truhan (CRO) vs. Zslolt Fenyes (HUN), -70kg

Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2

Pročitajte više