FFC potpisao ugovor s bivšim UFC prvakom Riccom Rodriguezom

Foto: Fightsite

REGIONALNA borilačka promocija FFC (Final Fight Championship) je potpisala ugovor s bivšim UFC prvakom Riccom Rodriguezom koji bi u 2013. za FFC trebao odraditi čak tri dvoboja. Ovu informaciju Fight Site je ekskluzivno saznao od čelnika Fight Channela i FFC promotora Orsata Zovka.

Rodriguez bi svoj debi trebao imati na FFC05 priredbi koja se očekuje krajem svibnja, a prema Zovkovim riječima još uvijek se ne zna tko bi trebao biti protivnik ovom legendarnom borcu. Zovko nam je ipak otkrio da će Rodriguez predvoditi priredbu i da će na drugoj strani ringa stajati neko jednako eminentno ime.

U bogatoj karijeri Rodriguez je uvilježio 49 pobjeda i 19 poraza, a njegovi najpoznatiji skalpovi su bili borci poput Andreija Arlovskog, Jeffa Monsona i Randyja Couturea. Ovaj amerikanac meksičkih korijena je nastupao uspješno u UFC-u, legendarnom Prideu, WEC-u i čitavom nizu drugih vrlo uglednih promocija. Hrvatska publika ga je imala prilike upoznati u prosincu prošle godine kada je u Dubrovniku, na priredbi Noć Gladijatora 7 izgubio od našeg najvećeg talenta među teškašima - Ante Delije.

"Drago nam je da smo došli do dogovora s Rodriguezom jer se radi o sjajnom borcu i vrhunskom profesionalcu. Smatram da u 35. godini ima mnogo toga još uvijek za ponuditi, a dio toga ćete sigurno vidjeti i u FFC-u", izjavio je Zovko za Fight Site i dodao:

"Ovo je tek početak stvaranja rostera naše promocije, a upravo su imena poput Rodrigueza vrlo bitna jer su zadužila ovaj sport. Novi identitet Final Fighta i prve MMA borbe u našoj promociji imate prilike vidjeti već ovog petka u Splitu na FFC03 priredbi koju predvode Jurković i Catinas. Garantiramo vrhunske borbe i sjajnu zabavu", zaključio je Zovko.

Pročitajte više