FFC04 Zadar: Još jača i bolja priredba s Perakom, Stojnićem, Jonesom i Brestovcem

Foto:  Fightsite

NAKON premijere u Splitu pod moderniziranim brandom, Final Fight, odnosno FFC, se seli malo sjevernije po dalmatinskoj obali - u Zadar. Kao što je glavni čovjek promocije Orsat Zovko nakon splitskog eventa otkrio, sljedeća priredba na rasporedu je već za manje od tri tjedna - 10. svibnja, a i tamo ćemo gledati sam vrh europske i regionalne borilačke scene.

Priredbu će predvoditi borci poput Dubrovačke zvijeri Mare Peraka, bivšeg UFC-ovca Denisa Stojnića, sjajnog Nizozemca Jasona Jonesa i jednog od najboljih hrvatskih kick boksing teškaša - Mladena Brestovca. Točan popis svih mečeva se očekuje početkom sljedećeg tjedna, no Fight Site već sada otkriva neke vrlo zanimljive parove koji će zaintrigirati sve poklonike borilačkih sportova.

U jednom od dvoboja koji će se naći u glavnom dijelu večeri, Mladen Brestovac bi trebao odmjeriti snage s Nizozemcem Michaelom Duutom. Duuta je hrvatska publika imala prilike vidjeti na Cro Cop Final Fightu 2012. godine kada je prilično lagano svladao mladu srpsku nadu Stefana Jelića. Ništa bolje u ogledu s Nizozemcem nije prošao niti američki Gloryjev prvak Dustin Jacoby kojem se na nedavnom Glory 6 turniru u Londonu čak tri puta brojalo već u prvoj rundi. Nakon sjajne pobjede protiv Franka Munoza na K-1 WGP Finalu u Zagrebu, ovo će biti još jedan ozbiljan ispit za Brestovca na putu prema samom vrhu eurpske kick boksing scene.

Regionalnu publiku će posebno zanimati okršaj prema MMA pravilima između Ivice "Terrora" Truščeka i Vase "Psihopata" Bakočevića. Već njihovi nadimci dovoljno govore o kako se "zanimljivim" borcima radi, a oni koji su pratili karijere ovog dvojca znaju da su to borci koji apsolutno nikada ne pruže dosadnu predstavu. Fight Site saznaje da je dvoboj dogovoren u kategoriji do 70 kilograma.

U jednom od uvodnih mečeva ćemo vidjeti dvoboj između dva ponajbolja hrvatska parteraša u velter diviziji - Trojanovog Davida Vasića i velike zagrebačke nade, Luke Jelčića. Obojica su sudjelovali u prošlogodišnjem izdanju MMA lige, a publika je željno iščekivala upravo njihov međusobni okršaj. Do dvoboja nije došlo jer se Jelčić ozlijedio i morao je odustati od daljnjeg natjecanja.

Sjajnim nastupom u Splitu i uvjerljivom pobjedom protiv Grka Petrosa Vardakasa, Zlatko Bajić je zaslužio dodatno povjerenje organizatora pa ćemo ovog mladog hrvatskog kick boks asa gledati i u Zadru. Protivnik će mu biti legenda katetegorije do 81 kilograma i jedan od naših najiskusnijih boraca - Emil Zoraj. Zoraja smo zadnji put vidjeli na K-1 WGP Finalu u Zagrebu kada je prekidom u drugoj rundi svladao Edmonda Paltatzisa. Bit će to dvoboj mladosti i isustva, svježine i čvrstoće.

FFC04 bi trebao sadržavati pet uvodnih i pet glavnih mečeva, a Fight Site vam donosi i pogled na službene plakate priredbe na kojima se nalaze glavne zvijezde eventa i prekrasna dvorana Višnjik.

Za sada najavljeni mečevi - FFC04 Zadar (10.5.2013)

Mladen Brestovac vs. Michael Duut (KB, +95kg)
Ivica "Terror" Trušček vs. Vaso "Psihopata" Bakočević (MMA, 70 kg)
Zlatko Bajić vs. Emil Zoraj (KB, -81kg)
David Vasić vs. Luka Jelčić (MMA)

Pročitajte više