Fabregas: Prerano smo se počeli radovati obrani naslova

CESC FABREGAS, španjolski veznjak, upozorio je naciju da se prerano počela radovati obrani europskog naslova. Veznjak Barcelone smatra da Italija ima fantastičnu momčad i da neće biti lagano kao što javnost očekuje.

"Talijani imaju dosta mogućnosti u napadu, odakle nam prijeti najveća opasnost. Imaju jakog Marija Balotellija i snalažljivog Antonija Cassana", izjavio je Fabregas koji je u utakmici u skupini protiv Italije postigao izjednačujući gol.

"U veznom redu imaju sjajne nogometaše Claudija Marchisija i Andreu Pirlu, koji igra fenomenalan turnir", pohvalio je talijanske veznjake, a zatim prokomentirao i obranu Azzura.

"Talijanski braniči su vrlo iskusni, točno znaju kada trebaju napadati, a kada se trebaju braniti. A na golu je Gianluigi Buffon koji je prirodni vođa, ali i mi imao velikog vratara Ikera Casillasa."

Fabregas, koji je u polufinalnoj utakmici protiv Portugala postigao pobjednički pogodak iz jedanaesterca, smatra da u finalu igraju momčadi koje su to najviše zaslužile.

"Bilo tko da osvoji ovo prvenstvo bit će to zasluženo. Gledajući cijeli Euro, Italija i Španjolska su pokazale najveću konstantu i zaslužuju biti tu gdje jesu. Talijani su vrlo konkurentna momčad s igračima koji su imali odlične sezone u Juventusu, Milanu i Interu."

Ramos: Pirlo je jedinstven

Sergio Ramos, koji je "panenkom" prevario Ruija Patricija u polufinalu, svjestan je da Španjolska ima veliku priliku postati prva momčad koja je osvojila tri velika natjecanja uzastopno.

"Svjesni smo za što igramo u nedjelju. To je nešto što do danas nijedna momčad nije postigla. To zahtijeva mnogo godina rada i odricanja. Bez obzira što se dogodi u finalu mi smo već ušli u povijest. Ipak, želimo staviti šlag na tortu obranom naslova", rekao je branič Furije koji će u finalu imati zadatak zaustaviti Balotellija, strijelca tri pogotka na prvenstvu.

Ramos smatra kako je Andrea Pirlo, veznjak Juventusa, ključni nogometaš Italije.

"Pirlo je jedinstven nogometaš. Može otvoriti prostor i ostaviti čovjeka jedan na jedan. On je definitivno igrač koji čini razliku, dominira sredinom terena i kontrolira igru. U tom smislusličan je Xaviju."

Pročitajte više