Fantastični Karlović izbacio Tsongu za osminu finala Wimbledona!

Foto: Hina

IVO KARLOVIĆ pridružio se Marinu Čiliću u osmini finala Wimbledona. U trećem kolu pobijedio je Francuza Joa-Wilfrieda Tsongu sa 7:6, 4:6, 7:6, 7:6.

> Set-lopta o kojoj bruji teniski svijet: Karlovićeva "Božja" ruka

Karlović je nastavio bombardirati suparnike na terenima All England Cluba. Ovaj put je slavio iako u cijelom meču nije napravio niti jedan break, ali je zato fenomenalno odigrao sve tie-breakove.
 
Jedinu break-loptu u prvom setu imao je Karlović, no Tsonga se izvukao sjajnim servisom. Ipak, Francuzu nije bilo spasa u tie-breaku u kojem ga je Div sa Šalate nadigrao sa 7:3.
 
Drugi set dobio je Tsonga tako što je iskoristio jedini Karlovićev loš servis-gem u cijelom meču. U petom gemu drugog seta iskoristio je svoju jedinu break-loptu i potom bez problema sačuvao prednost.
 
Karlović je i u trećem setu propustio jednu-break-loptu, prije nego što je Tsongu razbio u tie-breaku sa 7:2. U četvrtom setu su oba tenisača sigurno čuvala svoj servis, Karlović je bio bliži breaku, a sjajnu igru okrunio je osvajanjem i trećeg tie-breaka u kojem je slavio s 11:9 nakon što je spasio dvije set-lopte.
 
Karlović konačno proradio u tie-breakovima, tri meča zaredom odservirao više od 40 asova
 
Karlović je i u trećem meču na Wimbledonu odservirao više od 40 asova. Protiv Tsonge ih je imao 41 uz 90 posto osvojenih poena nakon prvog servisa. Na drugi servis osvajao je 66 posto poena, a meč je završio s 83 winnera, 31 više od suparnika.
 
Zanimljivo, Karlović je do pobjede stigao sjajnom igrom u 13. igrama, iako je do ovog meča od posljednjih devet odigranih tie-breakova izgubio njih osam.
 
Karlović najstariji u osmini finala Wimbledona još od Pilića
 
S 36 godina Karlović je najstariji tenisač u osmini finala Wimbledona još od 1976. godine i Nikole Pilića. 

U osmini finala igrat će protiv Andyja Murrayja koji je s 3:1 svladao Andreasa Seppija.

 

Pročitajte više