Federer: Nemojte od Borne raditi novog Đokovića

Foto: Getty Images/Guliver Image

ROGER FEDERER porazio je Bornu Ćorića u polufinalu ATP-a u Dubaiju sa lakih 6:2, 6:1.

> Federer express potrgao živce hrabrom Ćoriću

Nakon meča švicarski tenisač i jedan od najboljih u povijesti sporta osvrnuo se na veliku pozornost koju već mjesecima privlači 18-godišnji Ćorić. Stručnjaci mu predviđaju blistavu budućnost, a igrama pokazuje da je na dobrom putu. I prvi tenisač svijeta Novak Đoković je nedavno rekao da je s Ćorićem već trenirao više puta te smatra da se radi o velikom talentu.

"Borna me podsjeća na mene. Mislim da ga čeka blistava budućnost", rekao je Đoković.
 
Federera su novinari pitali što misli o usporedbama Borne i trenutno najboljeg na svijetu Novaka Đokovića, a Švicarac je poručio:

"Ne, nemojte mu to raditi. Ne pravite od njega sljedećeg Novaka", rekao je Federer i komentirao kako je Ćorić porazio velikane poput Nadala i Murrayja proteklih mjeseci.

"Shvatio sam zašto je uspio namučiti neke od najboljih, a vidi se da ima još prostora za napredak u njegovoj igri. Igra jako dobro za tako visokog igrača. Nevjerojatno je koliko smo u posljednjih deset godina vidjeli tako visokih igrača koji se dobro kreću na osnovnoj liniji".

"Možda sam bio previše oprezan na početku, nije mi rano oduzeo servis, a ja sam uspio odmah napraviti brejk. Nakon pet gemova sam manje-više znao što mogu očekivati", dodao je Federer.
 

Pročitajte više