Federer i Haas u finalu Hallea

U FINALU ATP turnira u njemačkom Halleu igrat će drugi nositelj, Švicarac Roger Federer i 34-godišnji Nijemac Tommy Haas.

Roger Federer, peterostruki pobjednik Hallea, u polufinalu je svladao Rusa Mihaila Južnija s 6:1, 6:4 nakon točno sat vremena igre. Švicarac je inače početkom tjedna službeno dobio svoju ulicu u Halleu, Aleju Rogera Federera koja vodi prema teniskom kompleksu.

Haas, koji na turniru nastupa s pozivnicom organizatora, je izborio 23. finale u karijeri. Upravo je u Halleu prije tri godine osvojio svoj posljednji, 12. naslov u karijeri. U polufinalu pobijedio je svog sunarodnjaka i branitelja naslova Philippa Kohlschreibera 7:6(5), 7:5. Kohlschreiber nije imao niti jednu break-loptu u meču, dok je Haas u drugom setu iskoristio jednu od četiri šanse.

Dvojica Nijemaca su sva tri međusobna ogleda u karijeri odigrali u Halleu. Haas je poveo s 2:1 u pobjedama.

Federer protiv Haasa ima 10:2 u pobjedama, a dobio je i sva tri prethodna meča na travi, dva puta baš u Halleu, 2005. i 2006. godine u polufinalnim mečevima, te u polufinalu Wimbledona 2009. godine, što je bio i njihov posljednji susret.

ATP Halle, polufinale:

Haas – Kohlschreiber (8) 7:6(5), 7:5

Federer (2) – Južnij 6:1, 6:4

Pročitajte više