Felix Sturm obranio naslov u srednje teškoj kategoriji

ADNAN ĆATIĆ, alias Felix Sturm uspješno je obranio naslov svjetskog boksačkog prvaka u srednje teškoj kategoriji prema WBA verziji, pobjedom nad njemačkim boksačem Sebastianom Zbikeom u kelnskoj Lanxess Areni.

Iako je Zbik bolje započeo i nanio neke dosta teške udarce aktualnom prvaku, sredinom borbe se vidno umorio, što je Sturm iskoristio. Na kraju devete runde i Sturm i Zbik su bili vidno u problemima, a američki sudac Raul Caiz Sr. u tim je trenucima izazivača pitao može li nastaviti borbu. Iako je Zbik inzistirao da može, iz njegovog su kuta mislili drugačije i borba je prekinuta.

"Bila je to poštena borba i dobra reklama za boks", rekao je Sturm, kojem je to bila 12. uspješna obrana svjetskog naslova.

"Sebastian je sjajan boksač i kretao se jako dobro. Morao sam držati svoj ritam. Bila je ovo jedna od mojih najtežih borbi, a hvala Bogu da sam uspio", dodao je boksač bosanskog porijekla kojem je ovo bila 37. pobjeda u karijeri u 41. borbi (uz dva remija i dva poraza).

"Moram priznati bez ikakvih zamjerki da me Felix jasno pobijedio", izjavio je nakon borbe Zbik, kojem je ovo bio tek drugi poraz u 32. borbi karijere.

Pročitajte više