Felix Sturm opet izgubio: Buffer krivog proglasio pobjednikom!

Screenshot (Bild)

NJEMAČKI boksač bosansko-hercegovačkih korijena Felix Sturm, odnosno Adnan Čatić kako mu glasi pravo ime, doživio je po prvi puta u svojoj uspješnoj karijeri dva poraza u nizu.

U petak navečer u svojoj je Njemačkoj, gdje je i odradio gotovo sve mečeve u karijeri (samo tri meča van Njemačke), nije mogao protiv Australca Sama Solimana, koji je tako ovom pobjedom izborio meč za IBF titulu svjetskog prvaka.

Felix je prilično dobro krenuo u meč, bio je na početku znatno bolji, čak je svog protivnika rušio i na pod, no kako je borba odmicala Felix je padao, a Sam rastao. 39-godišnji Australac postajao je sve aktivniji i agresivniji i nije dugo trebalo da preuzme kontrolu, a to su vidjeli i suci koji su ga jednoglasnom odlukom proglasili pobjednikom. Došlo je do malo konfuzne situacije prilikom proglašenja pobjednika, Michael Buffer greškom je Sturma proglasio pobjednikom, no ubrzo se ispravio.

Spomenimo i da je na istom mjestu Adnan Redžović iz BiH ubilježio svoju desetu pobjedu zahvaljujući slavlju nad Nikeom Falinom.

Pročitajte više