Fener iščupao pobjedu protiv Unicaje, Žorić bolji od Bogdanovića

Foto:Gulliver Image/Getty Images

U RANIJE završenoj utakmici 10. kola drugog kruga Eurolige, Fenerbahče naših Bojana Bogdanovića i Luke Žorića na jedvite je jade u Istanbulu svladao Unicaju 69:67.  

Ta utakmica je za Fener bila ključna za zadržavanje izgleda za četvrtfinale i momčad Željka Obradovića nužno je trebala pobjedu, po mogućnosti veću od 14 koševa razlike kako bi u slučaju istog broja bodova bili ispred Unicaje. No, kako se kretao rezultat i što se sve događalo na parketu, i s ovakvom, na mišiće iščupanom pobjedom Fener mora biti zadovoljan. Imali su gosti iz Malage u posljednjoj četvrtini i prednost od 56:47, međutim, Fener je ipak serijom 18:3 preokrenuo rezultat i zadržao izglede za nastavak natjecanja.

 U domaćem su sastavu s po 13 koševa najefikasniji bili Nemanja Bjelica i Bo McCalebb, a vrlo dobru utakmicu protiv bivšeg kluba je odigrao i naš Luka Žorić. Zaključio je dvoboj s 11 poena (dvice 4-6, slobodna bacanja 3-5), pet skokova i jednom asistencijom. Bojan Bogdanović je dodao devet koševa, četiri uhvaćene lopte i tri asistencije. Gađao je 3-6 za dva poena i 1-4 za tricu. Kod gostiju je s 13 poena prvo ime bio Mindaugas Kuzminskas.
 
Spomenimo i da su  večeras slavili CSKA , Macabi, Bayern i Milano. CSKA je u Moskvi deklasirao Partizan s 84:52, Maccabi je kao domaćin slavio protiv Žalgirisa 77:67, Milano kao gost razbio Kutxa L83:65aboral a najveću senzaciju napravio je Bayern koji je u Munchenu slavio protiv Reala 85:83.
 

Pročitajte više