Ferguson otkrio kako je United izgubio Pogbu

Foto: Hina

PAUL POGBA, čije se ime već mjesecima spominje u kontekstu prijelaza iz Juventusa u Manchester United, u klub s Old Trafforda stigao je već 2009., kao 16-godišnjak, iz francuskog Le Havrea.

Obožavanom Sir Alexu Fergusonu navijači Crvenih vragova na prste jedne ruke mogu nabrojati greške koje je počinio u 27-godišnjoj karijeri na klupi kluba iz Manchestera, a jedna od njih je svakako i puštanje Pogbe 2012. godine u redove Juventusa, i to potpuno besplatno.

23-godišnji Francuz danas vrijedi stostruko više, a United je za njega spreman platiti čak 120 milijuna eura, uz astronomsku plaću koja bi ga dovela u sam vrh najplaćenijih svjetskih sportaša.

Sir Alex Ferguson, koji je još uvijek aktivan u klubu i čija riječ još uvijek vrijedi, napokon je dao zeleno svjetlo da se francuski veznjak vrati na Otok, a usput je ispričao u kratkim crtama zašto je najtraženiji nogometaš na svijetu 2012. godine napustio Vragove. Kao najveći problem Pogbinog odlaska u Juventus, Ferguson navodi njegovog menadžera Minoa Raiolu, za kojeg je rekao: "Nas dvojica smo kao ulje i voda. Pogba je tada trebao potpisati novi ugovor s Unitedom, međutim Raiola je ranije sve dogovorio s Juventusom. Bio sam razočaran jer nisu pokazali poštovanje prema klubu".

Bilo kako bilo, Ferguson danas nema ništa protiv povratka svog otpisanog "sina" u Manchester United, iako krivnju zbog njegovog odlaska veliki škotski trener nikako ne svaljuje na sebe.

Pročitajte više