Ferguson uoči derbija s Cityjem: Prošao sam sva rivalstva, Arsenal, Liverpool, Chelsea, a još sam tu

Foto: AFP

U NEDJELJU je na rasporedu gradski derbi Manchestera, a susret je najavio trener Crvenih Vragova Alex Ferguson

"To je sjajno. Veselim se izazovima, to je ono što nas izgrađuje. Imao sam sreće da sam u svojem periodu ovdje prošao neke velike rivalitete protiv momčadi poput Liverpoola, Arsenala, Chelseaja i sada Cityja. Nema dosadnih trenutaka. Izazova nikada ne nestane", rekao je Fergie.

Prisjetio se gubitka naslova u finišu prošle sezone...

"Nisam bio sretan što sam izgubio naslov, te i dalje pričam s igračima o tome. Ali nikad me ne vodi misao o osveti, to ne funkcionira. Budimo iskreni, u ovom klubu ne možete si priuštiti poraze od bilo koga jer su posljedice velike. Kada mi izgubimo uvijek smo na naslovnicama. Navikli smo se na to, ali ne volimo gubiti, bez obzira protiv koga igramo", priznao je škotski strateg.

"Da je nama toliko dosuđeno penala kao Cityju, bila bi istraga u Donjem domu parlamenta"

Smatra kako je ispadanja iz Lige prvaka prednost Cityja.

"Po meni to je prednost na strani Cityja. Manje utakmica znači manje šansi za ozljede i imat će skoro tjedan dana pripremati se za utakmice. Oni imaju veliku momčad, veću nego većina momčadi i moraju sve pokušati zadovoljiti. Za menadžera je to malo neugodno u smislu odabira prave momčadi i uključivanja svih igrača. Zato mislim da bi oni radije igrali u Europu i to im je veliko razočaranje", spremno će

"Mogu dodati samo jedno. Zamislite samo koliko se kaznenih udaraca dosuđuje za Manchester City. Prošle sezone su dobili 21 penal, ili tako nešto. Da je nama toliko dosuđeno, bila bi istraga u Donjem domu parlamenta. Organizirali bi se protesti", za kraj će.

Pročitajte više