Fergusonov sin: Moj otac neće biti u Moyesovoj svlačionici

Foto: Guliver Image/Getty Images

ALEX FERGUSON zadužio je nogometni svijet i njegov odlazak u mirovinu već je danima glavna vijest na sportskim naslovnicama. Podijeljenih osjećaja od njega su se oprostili igrači i treneri, a odlazak legende prokomentirao je i njegov sin, trener niželigaša Peterborough Uniteda.

"Znao sam za njegovu odluku neko vrijeme, ali tek vas pogodi kada odjekne u javnosti", rekao je Darren Ferguson i dodao:

"Donio je dobru odluku, ako pitate mene i obitelj. Razgovarali smo o tome i bio je odlučan, shvatili smo razloge koje je iznio, imali su smisla. Zadnja utakmica na Old Traffordu mogla bi biti vrlo emotivna".

Treće pitanje koje se nameće, nakon razloga odlaska i "što će biti nakon Sir Alexa", je što će jedan od najboljih svih vremena raditi nakon 26 godina na klupi Uniteda.

"Osigurao je da ima puno aktivnosti u mirovini, to je jako važno", rekao je Ferguson mlađi. Demantirao je navode kako je otišao zbog problema sa zdravljem: "Nema problema sa zdravljem. Mora na operaciju kuka, ali ništa drugačije od ostalih 70-godišnjaka".

Mlađi Ferguson dodao je i kako se njegov otac neće miješati u poslove unutar kluba, kao što je bio slučaj s još jednom legendom Mattom Busbyjem, koji se 1970. vratio nakon godinu dana mirovine: "Neće biti u svlačionici s Moyesom. Držat će se dalje od svega, dovoljno je imao utjecaja na to tko će ga naslijediti. To je United, bit će oni dobro".

Capello iznenađen: "Ferguson mi je prije nekoliko mjeseci rekao da se neće povući"



Fabio Capello za Sky Italiju otkrio je da je s Fergusonom razgovarao prije nekoliko mjeseci te kako mu je Škot rekao da ostaje na klupi.

"Prije nekoliko mjeseci rekao mi je da će nastaviti. Vijest o odlasku u mirovinu me iznenadila. Nazvao sam ga i rekao mi je da je odlučio tako zbog prevelikog stresa. Rekao mi je da će malo putovati, zabavljati se i gledati svijet sa svojom ženom", rekao je talijanski stručnjak.

> Bomba iz Manchestera: Ferguson naslov slavi odlaskom u mirovinu ove nedjelje!

> Za njim plaču Beckham i Ronaldo: "Sir Alex je bio posljednji svoje vrste"

> Nepoznati Ferguson: Škveranin koji je odrastao u stanu bez kupaone i odžvakao dva kruga oko Old Trafforda

> Tako je govorio Fergie: "Real je Francova mafija, Inzaghi je rođen u ofsajdu, a penzija je za mlade!"

> Preporučio ga je Sir Alex: Moyes novi trener Uniteda!

> Ferguson: Moyes je napravio nevjerojatan posao u Evertonu, on je uistinu prava osoba za United

> David Moyes kao hologram mladog Alexa Fergusona

 

Pročitajte više