Fernando Alonso se zabio u zid, nije životno ugrožen

Foto: EPA / Hina, Getty Images / Guliver image 

NEKADAŠNJI svjetski F1 prvak Fernando Alonso doživio je nesreću na testiranju u Barceloni, na stazi Catalunyja, te je hitno prebačen u bolnicu.

Španjolac je izgubio kontrolu u opasnom zavoju Montmelo i pri brzini od 150 kilometara na sat udario u zid. Nije mogao sam izaći iz olupine, a u bolnicu je prebačen helikopterom. Ubrzo je stigla potvrda da nije životno ugrožen. "Alonso je pri svijesti i osjeća se dobro. Normalno komunicira s liječnicima koji obavljaju dodatne pretrage", putem Twittera obavijestio je Luis Garcia Abad, zastupnik španjolskog vozača. 

Još nije utvrđeno kako je došlo do nesreće, no Alonso je u zavoju skrenuo sa staze i desnim dijelom bolida udario u zid. To su sve pojedinosti koje McLaren za sada nudi. Sebastian Vettel, koji je zamijenio Alonsa u ekipi Ferrarija, vozio je odmah iza njega. "Vozio je prilično sporo, a onda odjednom skrenuo i zabio se. Izgledalo je dosta čudno", rekao je njemački šampion i poželio mu brz oporavak. 

33-godišnji Alonso vratio se u McLaren, za koji je vozio posljednji put 2007. godine. Vjerovao je da partnerstvo s Hondom može stvoriti bolid kojim će konačno uzeti svoj treći naslov prvaka. Suradnja je počela prilično turbulentno.

Prethodne četiri godine Alonso je bio član Ferrarija. Dva naslova prvaka 2005. i 2006. godine osvajao je u Renaultu. S 32 pobjede u 13-godišnjoj karijeri na šestom je mjestu vječne F1 ljestvice. 

Nova sezone Formule 1 počinje 15. ožujka u Melbourneu.

Pročitajte više