Ferrer i Errani pobijedili sunarodnjake za naslove u Acapulcu

DAVID FERRER osvojio je treći uzastopni naslov na ATP turniru u Acapulcu. U ovogodišnjem je finalu lakoćom svladao sunarodnjaka Fernanda Verdasca sa 6:1, 6:2.

Šestom igraču svijeta bila je to 15. uzastopna pobjeda na turniru koji se igra na zemljanoj podlozi, uz nagradni fond od 1.155 milijuna dolara. Ujedno je došao do omjera od 18 pobjeda i jednog poraza ove godine i postao prvi igrač s tri osvojena turnira ove sezone. Prije Acapulca je, podsjećamo, podizao pobjedničke pehare i u Aucklandu, te Buenos Airesu. Ferreru je ovo bio 28. finale u karijeri, te 14. naslov. Trećim uzastopnim slavljem u Acapulcu približio se Thomasu Musteru koji je ovaj turnir osvajao u nizu od 1993. do 1996. godine. Inače, nedjeljni meč je bio 14. međusobni između Ferrera i Verdasca, a omjer je sada izjednačen na 7-7.

U Acapulcu se paralelno igrao i WTA turnir, a u talijanskom je finalu Sara Errani svladala Flaviju Pennettu s 5-7, 7-6(2), 6-0 i osvojila svoj treći naslov u karijeri. Errani je slavila i u paru s Robertom Vinci, te na taj način postala prva igračica u gotovo dvije godine koja je osvojila isti turnir u obje kategorije.

ATP Acapulco, finale:

Ferrer (1) - Verdasco (8) 6-1, 6-2

WTA Acapulco, finale:

Errani (3) – Pennetta (2) 5-7, 7-6(2), 6-0

Pročitajte više