Feyenoord za Armadu miče kavez koji su probili navijači Standarda: Očekuju 500 Riječana

Foto: Facebook

DE KUIP, legendarni stadion u Rotterdamu, za dolazak Armade neće širiti kapacitete tribine za gostujuće navijače, kao što je to bio slučaj prilikom prošle domaće utakmice Feyenoorda u skupini EL protiv belgijskog Standarda.

Naravno, belgijski navijači došli su iz neposrednog susjedstva pa ih je bilo mnogo - par tisuća i zato su morali biti smješteni na donjoj tribini neposredno iza gola, a ne samo na gornjoj, drugoj etaži, koju inače zauzimaju gostujući navijači i gdje će se u četvrtak nalaziti pripadnici Armade, kojih se u Rotterdamu očekuje oko 500.

Kako donja tribina nema fizičke prepreke prema dijelovima stadiona na kojima su Feyenoordovi navijači, za meč protiv Standarda morala je biti napravljena priručna ograda.

Ali, prilikom sukoba domaćih i gostujućih navijača, Belgijanci su probili sklepanu branu između njih i domaćih i zamalo je došlo do frontalnog obračuna, koji je ipak spriječila policija.

Zbog nereda i paljenja pirotehnike kažnjena su oba kluba, ali gosti su prošli gore. Feyenoord je UEFA-i morao platiti 15 tisuća eura, a Standard dvije tisuće više.
 

Pročitajte više